Bolu Belediye Başkanı Tanju Ozcan, yeniden Cumhurbaşkanı secilen Recep Tayyip Erdoğan'ın soz verdiği heykelinin dikileceği yeri soyledi. Ozcan, "Biz bir soz verdiysek donmeyiz. Erdoğan'ın en yuksek oy aldığı yerde olmalı bu heykel. Dortdivan'da yuzde 90 oy almış. Dortdivan Belediyesi bize bir yer gostersin" dedi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Ozcan, Bolu Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısında secimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar kazanması durumunda Bolu'nun en gorunur noktasına Erdoğan'ın heykelini dikeceğini ifade etmişti. Belediye Meclisi'nin haziran ayı toplantısında Başkan Ozcan'ın vermiş olduğu heykel sozunu, AK Parti Belediye Meclis Uyesi Kamuran Avcı ve MHP Meclis Uyeleri Fatih Silin ve Necdet Cakır hatırlattı. Meclise heykel yapılması konusunda onerge sunan 3 meclis uyesi Ozcan'dan heykel sozunu tutmasını istedi.
"Haziran ayı meclis toplantısının gundem maddesi olarak eklenmesini onerge olarak sunarız""
Onergede, "Bolu Belediye Başkanı Tanju Ozcan'ı mayıs ayı belediye meclisi toplantısında secimi Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar kazanması durumunda Bolu'nun en gorunen yerine heykelinin dikeceğine dair vermiş olduğu soz uzerine heykelin yerinin tespit edilmesi konusunda, haziran ayı meclis toplantısının gundem maddesi olarak eklenmesini onerge olarak sunarız" ifadeleri yer aldı.
"Biz bir soz verdiysek donmeyiz"
Onergenin ardından konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Ozcan, "Bunu niye komisyona havale edeceğiz? Komisyonluk bir konu değil ki. Arkadaşlar ben dedim ki Bolu'da heykelini dikeceğim. Heykelini dikeceğiz. Tamam. Biz bir soz verdiysek donmeyiz. Ama bazı aklı yetmezler mi diyeyim, cimento getirip koymuşlar ya. Kardeşim heykel yapımında cimento kullanılmıyor. Heykel nelerden yapılıyor? Cok değişik şeyleri var mesela. Kil, alcı, bronz, taş, bakır gibi. Yani cimentodan heykel yapımı diye bir şey yok. Hani biz heykel zihniyettik ya, bilirsiniz yani biz daha iyi biliriz bu işleri. Bolu'nun en gorunur yerinin yanı sıra bir de Sayın Erdoğan'ın en yuksek oy aldığı yerde olmalı bu heykel. Şimdi en yuksek nerede almış? Dortdivan'da almış. Yuzde 90 oy almış. O yuzden Dortdivan Belediyesi'yle bir goruşelim. Dortdivan Belediyesi bize bir yer gostersin, en gorunur yerde Koroğlu Dağları, biz oraya dikelim. Heykelin şeklinde şemaline de birlikte karar verelim. İlla Bolu'da olsun diyorsanız en yuksek oyu Civril'de almış. Bolu merkezde olsun diyorsunuz ama cukur kalıyor biraz. O yuzden Dortdivan Belediyesi'nden haber bekliyorum. Bozkurt heykeli de dikeceğim" dedi.
"Vermiş olduğunuz sozu yerine getirmenizi bekliyoruz"
Başkan Ozcan'ın konuşmasının ardından mecliste soz alan MHP Meclis uyesi Necdet Cakır, "Sayın Başkan, bozkurtu da Başkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına dikebilirsiniz. Sayın Başkan MHP İl Başkanımız İlhan Durak Bey'in selamları var. Ben elciyim bana zeval olmaz. 'Belediye başkanımızın sozu yere duşmesin. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın heykeli'. Cumhurbaşkanımızın heykelini yapacağımız yeri belirleyelim. Belediyemizin maddi zorlukları icerisinde olduğunu biliyoruz. Bu nedenle siz yeri belirleyin. Heykeli İl Başkanımız İlhan Bey kendi ustlenecek. Belediyeye yuk olmayacak. Milletin meclisinde burada Bolu Belediye Başkanı olarak vermiş olduğunuz sozu yerine getirmenizi bekliyoruz. Sayın Başkanım siz sozunuzun erisiniz" ifadelerini kullandı.