Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin yeni bakanları teşekkur mesajı yayımladı. Cevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Mehmet Ozhaseki, sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine bakanlık vazifesini tevdi ettiğini anımsatarak, bugune kadar olduğu gibi bugunden sonra da butun bilgi, birikim ve tecrubeyle ulke ve şehirler icin calışacaklarını belirtti.
Turkiye'nin şahlanış doneminde Turkiye Yuzyılı'nda aşkla calışacaklarını ifade eden Ozhaseki, "Başta afetzede kardeşlerimize soz verdiğimiz gibi konutlarını en kısa surede teslim edecek, İstanbul'u ve Turkiye'yi kentsel donuşumle guvenli hale getireceğiz. Şehirlerimizi yeşil donuşumle 2053 vizyonumuza uygun bir şekilde hazırlayarak Turkiye Yuzyılı'nın şehirlerini hep birlikte inşa edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza teveccuhleri icin şukranlarımı arz ediyorum. Yeni kabinemizin ulkemiz, milletimiz ve gonul coğrafyamız adına hayırlılara vesile olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.
İcişleri Bakanı olan Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, 26 Ekim 2018'de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul'a atandığını hatırlatarak, "Bu akşam Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yuksek tensipleriyle İcişleri Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım. Sayın Cumhurbaşkanımıza tensip ve takdirleri icin şukranlarımı arz ediyorum." mesajını paylaştı.
Kultur ve Turizm Bakanı olarak yeniden atanan Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından, "Yeni kabinemiz hayırlı olsun. Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sisteminin yeni kabinesinde bakanlık gorevini yeniden şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a gonulden teşekkur ediyorum. Bu guvene layık olmak uzere ulkemiz ve milletimiz icin calışmaya devam edeceğiz." paylaşımını yaptı.
Milli Eğitim Bakanı olan Yusuf Tekin de sosyal medya hesabından yaptığı acıklamada, zor bir gorevin kendisine tevdi edildiğini belirtti.
Başta oğretmenler olmak uzere idareciler, idari personel, ozel oğretim kurumları, oğrenciler, veliler ve diğer paydaşlarla birlikte yeni Turkiye Yuzyılı'nın inşası icin el ele, gonul gonule calışacaklarını bildiren Tekin, "Şahsıma yonelik guven ve desteğini her daim hissettiğim Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şukranlarımı sunarım. Allah yardımcımız olsun." ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı olarak yeniden atanan Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabından, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın takdiri uzerine yeni kabinede Sağlık Bakanı gorevini ustlenmiş bulunuyorum. Guveni icin kendilerine teşekkur ederim. Gorevimin bu doneminde de aziz milletimize hizmeti hayatımın en ustun amacı bileceğim. Sorumluluğum, milletimiz kadar buyuktur." acıklamasında bulundu.