Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Mayıs zaferinden bu yana merakla beklenen kabinesini acıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcılığına Cevdet Yılmaz'ın getirildiği kabinede 17 bakan bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turkiye Yuzyılı'nı inşa edecek Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni Cankaya Koşku'nde kamuoyu ile paylaştı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (1967)
2007, 2011 ve Kasım 2015 secimlerinde AK Parti Bingol milletvekili olarak, Haziran 2015 secimlerinde ise Diyarbakır'dan meclise girdi. Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı ve Başbakan yardımcılığı gorevi yaptı.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Guler (1954)
9 Temmuz 2018 tarihli kararnameyle Genelkurmay Başkanlığı gorevine atandı. TSK bunyesinde bircok yerde gorev yapan Guler, TSK Ustun Hizmet Madalyası ve TSK Şeref Madalyasına sahip.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan (1968)
1986'dan 2001'e kadar TSK'da gorev yapan Fidan, 13 yıldır da MİT Başkanlığı'nı gorevini yurutuyordu. Akademik tahsilinin buyuk kısmını TSK'da yapan Fidan, Uluslararası guvenlik ve dış politika uzmanı.

İcişleri Bakanı Ali Yerlikaya (1968)
27 Ekim 2018'den beri İstanbul Valisi olarak gorev yapan Yerlikaya, daha once de İcişleri Bakanlığında Hukuk Muşavirliği, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Mudurluğu, TUHİS Yonetim Kurulu Uyeliği de yaptı.

Calışma Bakanı Vedat Işıkhan (1966)
Hacettepe Universitesi mezunu olan Vedat Işıkhan 2003 yılında Docent ve 2009 yılında Profesor unvanını aldı. Işıkhan Evsizler ve calışma hayatı uzerine yaptığı calışmalarla akademi dunyasınca tanınan bir isim.
Cevre Şehircilik Bakanı Mehmet Ozhaseki (1957)
Melikgazi Belediye Başkanlığı ve Kayseri Buyukşehir Belediye Başkanlığı gorevini yuruten Ozhaseki, AK Parti'den Kayseri milletvekiliği yaptı. Cevre ve Şehircilik Bakanı olarak da gorev aldı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunc (1971)

TBMM'de 23'uncu, 24'uncu, 25'inci, 26'ıncı ve 27'nci donem milletvekiliği yaptı. 2020-2022 yılları arasında Adalet Komisyonu Başkanı oldu. TBMM'de AK Parti Grup Başkanvekiliği gorevinde de bulundu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Ozdemir (1982)
2009-2019 yılları arasında iki donem Belcika'da Milletvekiliği yaptı. 1 Ocak 2020'den beri Cezayir Buyukelcisi olan Ozdemir, Turkiye'nin Kuzey Afrika'ya atadığı ilk kadın buyukelci.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek (1967)
ABD ve İngiltere'de onde gelen finans kuruluşlarında calışan Şimşek, 2007'de Milletvekili secildi. AK Parti hukumetlerinde Başbakan Yardımcılığı, Maliye Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığını gorevlerini yuruttu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu (1966)
Son olarak Karayolları Genel Mudurluğu gorevini yuruten Uraloğlu, 2015 yılında AK Parti'den Trabzon milletvekili adayı adayı olmuş, ancak o donem aday gosterilmemişti.
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR Bakanı Alparslan Bayraktar (1975)
Enerji Bakan Yardımcısı olarak gorev yapan Bayraktar, 2016-2018 yılları arasında aynı kurumda Musteşar Yardımcılığı ve Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Mudurluğu gorevlerini yuruttu.
Genclik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak(1966)
24'uncu, 25'inci, 26'ıncı ve 27'nci donemlerde milletvekili secildi. Bir donem Genclik ve Spor Bakanı olan Bak, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Turk İran İş Konseyi Yurutme Kurulu Uyeliği yaptı.
Ticaret Bakanı Omer Bolat (1963)
MUSİAD Yonetim Kurulu'nda 7 yıl Genel Sekreter, 4 yıl Genel Başkan yardımcısı, 4 yıl da Genel Başkan olarak gorev yaptı. DEİK Yonetim Kurulu ve İcra Kurulu uyesi olarak gorev yapan Bolat, Albayrak Gurubu CEO'suydu.
Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (1968)
Bir onceki kabine de Kultur ve Turizm Bakanlığı gorevi yuruten Mehmet Nuri Ersoy, ozel sektorde turizm alanında faaliyet gosterdi. Ersoy ETSTUR ve MaxxRoyal otellerinin sahibi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı (1966)
1992 yılında Uludağ Universitesi İktisadi İdari Bilimler Fakultesi İşletme bolumunden mezun olan Yumaklı, Genel Mudur ve İcracı Yonetim Kurulu Uyesi olarak GUBRETAŞ'ta da gorev yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (1970)
2011 yılında Genclik ve Spor Bakanlığına Bakan Yardımcısı olarak atandı, 2013'te Milli Eğitim Bakanlığı musteşarı oldu. 15 Eylul 2018'te ise Ankara Hacı Bayram Veli Universitesi rektoru olarak atandı.
Sanayii ve Tekonoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır (1984)
Boğazici Universitesi Endustri Muhendisliği mezunu. 2018'de Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına atandı. Bakanlıkta, Milli Teknoloji Hamlesi politikalarından sorumluydu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca (1965)
Onceki kabinede de aynı gorevi yuruten Koca, cocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı. Koca, Turkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı, Medipol Hastanesi ve İstanbul Medipol Universitesinin de kurucusu.
Nur Banu Aras