Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından merakla beklenen kabine uyelerinin acıklanmasının ardından, bakanlıklarda devir teslim torenleri başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dun yeni kabineyi acıkladı. Sağlık Bakanı ile Kultur ve Turizm Bakanı değişmedi, 15 bakanlığa ise yeni isim atandı. Bugun ise bakanlıklarda devir teslim torenleri yapılacak.
İlk devir teslim toreni Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında yapıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak atanan Mehmet Fatih Kacır, gorevi Mustafa Varank'tan devraldı.
Devir teslim toreninde konuşan Varank şunları soyledi:
"Turkiye'ye hizmet etmeye calıştık. Gorevi layıkıyla yerine getirmeye calıştık. Bu bir takım calışması. Tum calışma arkadaşlarıma teşekkur ediyorum, şukranlarımı sunuyorum. Biz nasıl gorevimizi yerine getirdiysek arkadaşlarımız da gorevlerini yerine getirecek. Biz iyi niyetle calışmaya gayret ettik ama eksikleriniz olabilir. Bu manada arkadaşlarımdan ve aiz Turk milletinden haklarını helal etmelerini istiyorum."
Ardından sozu alan Mehmet Fatih Kacır şunları soyledi:
"Aziz milletimize Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak hizmet etme imkanı veren Cumhurbaşkanımıza teşekkur ediyorum. Yoneticilik cok kişiye nasip olur ama bazılarına buyuk işler yapmak nasip olur. Siz 5 yıllık gorevinizde bunları yaptınız, bize ornek bir bakanlık donemi gecirdiniz. Turkiye'nin otomobili, 60 yıllık ruya sizlerin gorev suresinde yapıldı. Teknoloji hamlesini gercekleştirmek icin canla başla calışacağız."
Cevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Ozhaseki de gorevi Murat Kurum'dan devraldı.
Kurum'un acıklamalarının satırbaşları şoyle:

Her afette her selda tum ekibimizde vatandaşlarımız icin elimizden gelen her turlu gayreti gostermeye calıştık. Geldiğimiz gibi gidebilelim istemiştik. Hamdolsun bugun de milletimize mahcup olmadan devletimiz ve vatandaşımız icin gece gunduz calıştık urettik. Bize bu gorevi layık goren Cumhurbaşkanımıza şukranlarımı arz ediyorum. Gece gunduz calışan tum ekibimize ve mesai arkadaşlarımıza teşekkur ediyorum. En buyuk teşekkuru ise milletimze ediyorum, her sıkıntılı surecte kendi acılarını unutup bize destek oldular.
İcişleri Bakanlığı'ndaki devir teslim toreninde Ali Yerlikaya, Suleyman Soylu'dan gorevi devraldı.
Soylu'nun acıklamaları şoyle:
Bundan sonraki surecte de elimizden geldiğince aziz milletimiz ve devletimizin emrinde olduğumuzu huzurlarınızda bir kez daha ifade etmek isterim. Acı tatlı pek cok hatıraya ortak olduğumuz mesai arkadaşımızı sevgi ve saygı ile selamlıyorum.
"MUCADELEMİZ BUYUK AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR"

Yerlikaya'nın acıklamaları şoyle:
Sayın bakanımızın buyuk ozveri ile yaptığı calışmalar icin teşekkur ediyorum. Hizmet bayrağını sizden devralmak benim icin buyuk bir onur. Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde 85 milyon insanımızı huzur ve guven icinde yaşatmak, ulkemizin bolunmez butunluğunu ve sarsılmaz kardeşliğini muhafaza etmek varlık sebebimizdir. Milletimizin her bir ferdi bize emanettir. Biz milletimizin emrindeyiz. Gorev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Temel referansımız hukuk ve insan haklarıdır ve bundan asla taviz verilmeyecektir. İcişleri Bakanlığı olarak biz buyuk ve guclu bir aileyiz. Tum suc ve suclularla mucadelemiz buyuk azim ve kararlılıkla devam edecektir. Deprem bolgesindeki tum yaralarımızı hep birlikte saracağız. Tum bunları yaparken de tek amacımız Allah rızasıdır.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki devir teslim toreni de tamamlandı. Yeni bakan Yusuf Tekin gorevi Mahmut Ozer'den devraldı. Goreve veda eden Mahmut Ozer şunları soyledi:
"Bakan yardımcılarıma, genel mudurlerime, okul mudurlerime ve idari tum personelmize birlikte yol yuruduğumuz icin şukranlarımı sunuyorum. Tek duam vardı bakanlığa başlarken, girdiğim gibi cıkabilmek. Allahmıza hamd ediyorum duamı kabul ettiği icin. Yusuf hocamın bakanlığını tebrik ediyorum."
Ardından soz alan Yusuf Tekin ise şunları kaydetti:
"Bundan yaklaşık 5 yıla yakın bir sure once aranızdan ayrılmıştık. Birlikte yol yuruduğumuz arkadaşlarla yine burada bulunmaktan cok mutluyum. Turkiye'deki maarif mucadelesi sadece bakanlık burokratı olarak yurutulecek bir mucadele değil. Dışarıdan katkı yapmak da cok onemli bir iş. Bizi bu goreve layık goren Sayın Cumhurbaşkanımıza bizleri bu goreve layık gorduğu icin şukranlarımı sunuyorum. Onun bize vereceği destek ve katkılarla cok guzel şeyler yapacağız. 2018'den bu yana Turkiye'de pek cok şey değişti. Onumuzdeki yuzyılın Turkiye Yuzyılı olacağını iddia ediyoruz. Uzerimize duşen ne varsa, sorumluluktan kacmadan devam yapacağız."
Adalet Bakanı Yılmaz Tunc, gorevi Bekir Bozdağ'dan devraldı.

Devir teslim toreninde konuşan Bozdağ, "Kendisinin yardımcısı olacağız, kabinemizin milletimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Yılmaz Tunc ise şunları soyledi:
"Bu bir nobet değişimi, bugun nobet değişimini gercekleştiriyoruz. Yeni kabinemiz hayırlı olsun, tum bakanlarımıza başarılar diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza şukranlarımızı arz ediyorum. 21 yıldan bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hep adalet vardı. Adaletin temelinde de insan vardır. Ulkemizde demokrasinin guclenmesi icin onemli reformlara imza attık. İnsan hak ve ozgurluklerinin onundeki engellerin kaldırılmasına kadar sessiz devrim sayılacak icraatlara imza attık. Parlamentomuzda yeni ve sivil bir anayasanın yapılması icin uzlaşmanın sağlanması onceliğimiz olacaktır."

Ticaret Bakanlığı'ndaki devir teslim toreninde Omer Bolat gorevi Mehmet Muş'tan devraldı.
Devir teslim toreninde konuşan Muş, "Kendisinin bakan olarak atanmasından buyuk memnuniyet duydum. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz belirli bir seviyeye getirdik, sayın bakan da daha iyi bir seviyeye getirecektir." ifadelerini kullandı.
Sozlerine "Bugune kadar bu gorevi başarıyla yuruten Mehmet Muş beyefendi ve ekibine huzurlarınızda şukranlarımı sunuyorum." diyerek başlayan Omer Bolat, ozetle şunları kaydetti:
"Cumhurbaşkanımız liderliğinde AK Parti hukumetlerinin hepsi cok başarılı hizmetlerde bulundular. Ust uste 17 secim zaferi kazanılması bu gerceği ortaya koymaktadır. Ticaret Bakanlarımızın hepsi aldığı bayrağı daha yuksek seviyeye taşıdılar. Hem değerli bakanımız Mehmet Muş beyin hem de daha onceki bakanlarımızın desteğini almaktan memnun olacağımızı ifade etmek istiyorum. Zorlu bir secim sureci geride kaldı, secim gerginliği de geride kaldı. Bundan sonra her şey halkımız icin diyoruz. Covid salgını sonrası ticaret piyasasında oluşan artışları tamamen ortadan kaldırmaya odaklanacağız. Enflasyon oranında son 6-7 aydır yaşanan geriye gidişi durdurarak fiyat istikrarını sağlamak onceliğimizdir."