Ankara'da dun sağanak nedeniyle sel sularının girip, balkondan şelale gibi aktığı apartmanın eksi 1'inci katındaki 2 daireyi daha once de 2 kez su bastığı belirtildi. Bu yuzden de boş bırakıldıkları ortaya cıktı. Ankara'da dun etkili olan sağanakta cadde ve sokaklar gole dondu, bircok ev ve iş yerini su bastı.
Yenimahalle ilcesi Şentepe Kayalar Mahallesi'ndeki Abı Hayat Turkuaz Konutları'nda 15 katlı apartmanı da su bastı. Yokuş aşağı akan sel suyu, yol kenarındaki apartmanın eksi 1'inci katındaki 2 dairenin pencerelerinden girip, diğer taraftaki balkonlardan cıktı.
Aynı daireleri daha once de 2 kez su bastığı, bu yuzden boş olduğu oğrenildi.
Suyla dolan katın alt katında oturan Sosun Kahraman (70), su baskını sırasında 5 kişi evde olduklarını ve balkondan boşalan suyun bir kısmının evlerine girdini soyledi.
Kahraman, "Birden iceriye su girdi. Torunlarım 'Bizi dışarıya cıkarın' diye ağlamaya başladı, cok korktular. Ev su dolunca cocukları aldım yukarıya, dışarı cıktım. Ben eve geldiğimde her taraf su dolmuştu. Bu evi 3'uncu sel basışı, artık bir cozume kavuşmalı. Yetkililer onlem almalı, biz evin icerisini yaptırsak yine aynısı oluyor." dedi.
3'UNCU KEZ SU BASIYOR
Binada oturan Ahmet Eroğlu ise "Burayı 3'uncu kez su basıyor. Buradaki olay tamamen sokağın kavisli olup, icerisinin su dolmasından kaynaklanıyor. Altyapı, mazgalları kaldırmadığı icin butun su bu sokağa doluyor. Sonra binanın icerisine doluyor. Su alan dairenin penceresi de kottan yarım metre aşağıda. Binaya ait bir daire. Can kaybı olmaması icin o daire boş duruyor." dedi.