Mahkeme, konseri nedeniyle duruşmaya katılmayan Kurtoğlu'na, gelecek celsede hazır olması icin son kez sure verdi İstanbul'da bir mekanda sanatcı Orhan Gencebay'a hakaret ettiği gerekcesiyle Mustafa Can'ı darbettiği one surulen sanatcı Cengiz Kurtoğlu'nun 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.
İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya şikayetci Mustafa Can ile taraf avukatları katıldı.
Cengiz Kurtoğlu'nun avukatı Burcu Gunduz Battal, muvekkilinin konser programı nedeniyle duruşmaya gelememesi nedeniyle mazeret sunduklarını soyledi.
Muşteki Mustafa Can, dava konusu olayın neden yaşandığına anlam veremediğini belirterek, hakaret etmediğini soyledi.
Katıldığı doğum gunu organizasyonunda Cengiz Kurtoğlu'yla aynı masada oturduklarını anlatan Can, şoyle devam etti:
"Kurtoğlu Bulgaristan vatandaşı olduğunu soyledi. Birkac isim soyledim, 'Tanıyorum, evlatlarım.' dedi. Balkan coğrafyasından konuşuyorduk. O bolgede roman vatandaşların muzik sektorunde olduğunu soyledim. Muhabbetimiz devam ederken mevzu birden Orhan Gencebay'a geldi. Ben de Orhan Gencebay'ın Samsunlu olduğunu bildiğimi ancak gecen gun birilerinden Roman olduğunu duyduğumu soyledim. Hatta Cengiz Kurtoğlu'na 'Abi sen bilirsin doğru mu?' diye sordum. Amacının roman vatandaşları aşağılamak değildi. Kurtoğlu, sinirlendi ve kufur etmeye başladı. Beni servis bıcağıyla yaralamaya calıştı. Yaşanan olay nedeniyle yuzumde iz kaldı. Yuzumdeki kesi derin değildi sadece ustteki deriyi kesmişti. Şikayetciyim, davaya katılma talebim var."
Muşteki avukatı İsmail Uğurlu, sanığın cezalandırılmasını isteyerek, muvekkilinin yuzundeki kesilere ilişkin Adli Tıp Kurumunca rapor hazırlanmasını talep etti.
- Ara karar
Duruşmada tanık olarak dinlenen Esra Sonmezer, olay gecesi sanık ve muştekiyle aynı yerde bulunduğunu, 10-15 kişilik bir grupla yemek yediklerini, muştekinin ve sanığın alkollu olduğunu soyledi.
Anlamadığı nedenle Kurtoğlu'nun muşteki Can'a bağırmaya başladığını belirten Sonmezer, "Tartışmanın sebebini bilmiyorum, iceridekiler gibi ben de ortamın sakinleştirmeye calıştım. Mustafa Can evine gitme hazırlığı yaparken Kurtoğlu koşarak kufurler etti. Tarafları ayırmaya calıştım. Sanığın, muştekinin yuzune yumruk attığını gordum ancak sanığın elinde herhangi bir şey var mıydı gormedim. Gorduğum kadarıyla elinde bir cisim yoktu. Yumruktan sonra yuzunde cizik şeklinde bir kanama gordum." diye konuştu.
Ara kararını acıklayan mahkeme, Cengiz Kurtoğlu'nun bir sonraki duruşmada hazır edilebilmesi icin avukatına son kez sure verdi.
Mudahil Mustafa Can'ın yuzunde olay nedeniyle sabit iz kalıp kalmadığının belirlenmesi icin Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek rapor hazırlanmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
- İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, muşteki Mustafa Can ile sanık Cengiz Kurtoğlu'nun, 22 Kasım 2021'de ortak arkadaşları Tolga Yuce'nin doğum gunu partisine katıldıkları ve sohbet etmeye başladıkları anlatılıyor.
Sohbet sırasında muştekinin, sanatcı Orhan Gencebay hakkında soylediği sozler uzerine sanığın tepki gosterdiği, iki taraf arasında sozlu tartışma başladığı ve sanığın muştekiye yumruk attığı belirtilen iddianamede, muştekinin sanık tarafından bıcaklı saldırıya uğradığı yonundeki iddianın ise kamera goruntuleri ve tanık ifadelerinden doğrulanamadığı kaydediliyor.
İddianamede, ifadesine yer verilen sanık Kurtoğlu'nun, Gencebay hakkında hakaret icerikli eleştirilerde bulunması nedeniyle muştekiyi uyardığını, ancak bunu surdurmesi uzerine eliyle ağız kısmından tuttuğu muştekinin yuzunu belki tırnağının cizmiş olabileceğini soylediği aktarılıyor.
İddianamede, sanığın "basit tıbbi mudahaleyle giderilebilecek şekilde kasten yaralama" ve "hakaret" suclarından 7 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.