Adana'da teror orgutu PKK/KCK ile iltisakı nedeniyle Kanun Hukmune Kararname (KHK) ile kapatılan dernekte suc unsuru malzeme ele gecirilmesiyle ilgili dernek yoneticisi 4 sanık hakkında 10'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava acıldı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuksuz sanıklar A.D, İ.A, M.A. ve S.S.D. hakkında "silahlı teror orgutune bilerek ve isteyerek yardım etme" sucundan yurutulen soruşturma tamamlandı.
Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, teror orgutu iltisakı gerekcesiyle 677 sayılı KHK ile kapatılan "Mezopotamya Kulturlerini Araştırma ve Geliştirme Merkezi Derneği"nin yonetim kurulu başkanının sanık İ.A. olduğu, S.S.D'nin başkan yardımcısı, A.D'nin sayman, M.A'nın da yonetim kurulu uyesi olduğu belirtildi.
Kolluk kuvvetlerince dernek binasında yapılan adli aramada teror orgutu PKK/KCK propagandası iceren ve toplatılma kararı verilen cok sayıda dergi, broşur, afiş, orgutsel dokumanlar ile dijital materyallerin bulunduğu, sanıkların dernek merkezinde orgutsel faaliyetler yaptığı, teror orgutunun yayın organlarında yapılan eylem cağrıları doğrultusunda kentte korsan gosterileri organize ettikleri, dernek yonetim kurulunda yer alarak icra işlemlerinden sorumlu oldukları anlatılan iddianamede sanıkların "silahlı teror orgutune bilerek ve isteyerek yardım etme" sucundan 10'ar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
Haklarındaki suclamaları kabul etmeyen sanıklar A.D, İ.A, M.A. ve S.S.D'nin yargılanmasına ilerleyen gunlerde başlanacak.