Kolay gelsin oncelikle. Bugun telefonumun pil omru ve on mikrofonunda sıkıntı olduğu icin telefonumu garantiye verdim. Yetkili servise sorunları anlattım yazdı ve dedi ki carşamba gunu (02.01.19) gonderebiliriz dedi telefonu servise bıraktım geldim ve yetkili servisin internet uzerinden cihazın durumunu sorgulayabiliyoruz verdikten 2-3 saat sonra sorguladım ve şoyle bir şeyle karşılaştım:
Arıza:SARJ ERKN BITYR SOGUKTA BITYR VE ON KAMERADA SES ALMIYR SIRI DUYMUYR
Durum:BIRIM INCELENDI EKRANDA KI ALICI SES FILTRESINDE KULLANICI KAYNAKLI FIZIKSEL HASAR TESPIT EDILDI. ONARIM EKRAN DEGISIMI ILE DEVAM EDEBILIR. ONARIM ESNASINDA FIYAT VE STATU DEGISIKLIK GOSTEREBILIR
Son Durum:TEKLIF/BEKLET
Ucret:898,99
Genişletmek icin tıkla...

Telefona fiziksel zarar verdiğimi iddia etmişler ve kullanıcı hatası sayıp garanti dışı ucretlendirme yapılmış. Bunu gorur gormez servisi arayıp kavga ettim onlar da garanti talebini iptal edebileceğim soylediler ve ben de iptal ettirdim. Fakat iptal etirdikten sonra durum sorgulamada hicbir şey değişmedi. Şu anda icimde şuphe var iptal edilmediğine dair. Bu arada telefonu dışarda yaptırmaya karar verdim bana maliyeti 150 TL gecmeyecek. Şimdi sizce Pazartesi gunu gidip telefonu almalı mıyım? Almaya gitsem verirler mi ve en merak ettiğim nokta kişinin onayı olmadan servis parcayı değiştirip para alır mı?

Bu arada cimriliğimden değil telefon iPhone 6 16 GB sıfırı 1900 TL ikinci eli 1000 TL olduğu icin tamir yaptırmıyorum serviste garantisi ise mart 2019 bitecek.