Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Altındağ'da "Cumhuriyet" adıyla ilk acılan Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret ederek oğrenci ve oğretmenlerle buluştu. Bakan Yusuf Tekin, ziyaret programında ilk olarak oğretmenler odasında eğitimcilerle bir araya geldi.
Oğretmenlerin oneri ve beklentilerini dinleyen Bakan Tekin, "Başta oğretmenlerimiz olmak uzere eğitim ailemizin butun paydaşlarıyla sık sık bir araya geleceğiz. Bir aile ortamı havasında yapacağımız istişarelerle eğitimi hep birlikte yoneteceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.
Tekin, ziyaret ettiği okulun "cumhuriyet" adıyla ilk acılan okul olduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyetimizin ikinci yuz yılında, 'Turkiye Yuzyılı'nı inşa etmek icin var gucumuzle gece gunduz demeden calışacağız. Bu yuruyuşteki en buyuk yol arkadaşlarımız başta oğretmenlerimiz olmak uzere eğitim yoneticilerimiz, velilerimiz ve eğitim ailemizin diğer paydaşlarıyla Turk eğitim tarihine not duşulecek guzel işler yapacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Daha sonra sınıfları gezerek oğrencilerle sohbet eden Bakan Yusuf Tekin, ardından okula ait tarihi kutuphaneyi gezdi, TBMM'nin ilk uyelerinin kullandığı hesap makinesini inceledi.