Turkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı gorevine atanan Hafize Gaye Erkan, duzenlenen devir teslim toreni ile gorevini Şahap Kavcıoğlu'ndan devraldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Şahap Kavcıoğlu'nun yerine TCMB Başkanlığına Amerika'da uzun yıllar ekonomi uzerine gorev icra eden Hafize Gaye Erkan atandı. TCMB binasında duzenlenen devir teslim toreni ile Erkan, başkanlığı Şahap Kavcıoğlu'ndan devralarak gorevine başladı. Torende Erkan ve Kavcığlu birbirlerine cicek takdim etti.
Hafize Gaye Erkan, son 2 yılda Merkez Bankası'na yaptığı hizmetlerden dolayı Kavcıoğlu'na teşekkur ederek, "Zorlu bir sureci ekibinizle yuruttunuz. Guzel emekleriniz icin teşekkur ediyoruz. Hem ulkemiz adına hem de Merkez Bankası'nın calışanları adına bu desteğinizi, emeğinizi ve hizmetlerinizi her zaman minnetle hatırlayacağımı bilmenizi isterim. Cumhurbaşkanımıza da bu gorevi şahsıma, ulke ve vatanımız adına beni layık gordukleri icin cok teşekkur ediyorum. Minnettarım, onur duydum" ifadelerini kullandı.
Kavcıoğlu ise Erkan'a yeni gorevinde başarılar dileyerek, "İnşallah Turkiye ve TCMB icin başarılı olur. Başarılarınızın devamını diliyorum. İnşallah ulke olarak yeni başarılara ulaşırız. Cok teşekkur ediyorum" dedi.