Eski Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Yoneticisi Alparslan Kuytul'un da aralarında olduğu 4'u tutuklu 13 sanığın, iş insanı Koray Sarısaclı'nın kacırılıp alıkonulması ve bir doktorun tehdit edilmesiyle ilgili 30 yıl 6 ay ile 38 yıl 6'şar aya kadar değişen oranlarda hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesinde gorulen duruşmaya, tutuklu sanıklar Alparslan Kuytul, Erol Ardıc, R.T. ve H.A. bulundukları cezaevinden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar A.A, E.T, E.E, U.B, R.B, A.B, V.T, Ş.S. ve Y.T. ile avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu.
SEGBİS kaydıyla beyanı alınan tanık H.E. muşteki Koray Sarısaclı'nın Alparslan Kuytul tarafından alıkonulmadığını ve suc niteliğinde herhangi bir duruma şahit olmadığını soyledi.
Eski Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına bir sure gittiğini belirten tanık H.E, "Vakıfta darp, yağma veya adam yaralama gibi suc niteliği taşıyan bir olay gormedim. Muşteki Koray Sarısaclı'nın iddia ettiği olaylara da tanık olmadım. Bilgim bunlardan ibarettir." ifadelerini kullandı.
Savunması alınan sanık R.T. ise herhangi bir suc orgutunun eylemlerine katılmadığını one surerek "Dosya sunulan goruntu izleme tutanağını kabul etmiyorum. Olay gunu ben sanıklardan E.E. ile hicbir yerde buluşmadım. Suclamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı talep ederim." dedi.
Beyanların ardından goruşu sorulan Cumhuriyet savcısı, dosya kapsamındaki mevcut delil durumu, sanıkların uzerlerine atılı sucun vasıf ve mahiyeti, bu aşamada adli kontrol tedbirinin yetersiz kalması ve tutuklama tedbirinin olculu oluşu da dikkate alınarak tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.
Avukat beyanlarının ardından ara kararını acıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar verip diğer tanıkların beyanlarının alınması icin duruşmayı yarına erteledi.