Aramızdan bir coğunuz biliyordur belki. İranda WhatsApp'ın yasaklandığını. Bilmeyenler icin soyluyorum. Evet doğru duydunuz İran'da WhatsApp yasaklandı. Bunun sebebinide bir coğumuz bilmiyorduk. Bunda hemfikiriz. Bende bilmiyordum cunku ) Ama sebebini oğrenince biraz şok oldum doğrusu.
WhatsApp yasak kararını İran başsavcılığı duyurmuştu. Bunun uzerine İran'da internet suclarından sorumlu daire başkanı olan Abdulsamed Hurremabadi'de bu yasağı savunmuş. Peki bu savunmanın ve yasaklanmanın gerekcesi olarak ne soyledi biliyor musunuz? Facebook kurucusu Mark ağabey yuzundenmiş. Gecen gunlerde WhatsApp'ı satın aldığını biliyoruz Mark Zuckerberg beyefendinin.
Abdulsamed Hurremabadi'nin konuşması;
"Gerekce, bir Amerikan Siyonisti olan Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ’in WhatsApp ’ı satın alması" olarak belirtmiş.
Gectiğimiz yıl İran Cumhurbaşkanlığı gorevini "Hasan Ruhani" adlı kişi almıştı. Secildiği zamanlar ise internet sansurlere karşı sonuna kadar mucadele edeceğini defalarca belirtmiş. Bu yasak tek WhatsApp icin de değil. Bunuda bilelim. Facebook, Twitter, Youtube, Gmail gibi buyuk sitelerede yasakları uyguluyormuş. Bende bu işten pek bir şey anlamadım ama birde sizlerin goruşunuzu merak ediyorum?
Kaynak: http://webtegez.blogspot.com.tr/2014/05/iran-whatsapp-bilin-bakalm-kim-yuzunden.html