Ordu'nun Altınordu ilcesinde Durugol Şehit Bayram Gumuş İlkokulu'nda eğitim alan 11 ikiz, karnelerini aldı. Turkiye genelinde 12 Eylul 2022'de başlayan eğitim-oğretim yılının ikinci donemi, sona erdi. Ordu'daki 598 okulda 137 bin 44 oğrenci karnesini aldı. Altınordu ilcesi Durugol Mahallesi'ndeki Şehit Bayram Gumuş İlkokulu'nda, oğrenciler icin karne toreni duzenlendi. Torende farklı sınıflardaki 11 ikiz karnelerini alıp yaz tatiline başladı.
Şehit Bayram Gumuş İlkokulu Okul Muduru Tuncay Topal, okul olarak ikizlerle ilgili calışma yaptıklarını soyledi. İkiz cocukların birbirinden etkilenen cocuklar olduğunu belirten Topal, "Biz ikizlerle ilgili ozel bir calışma yapıyoruz. Calışmamızdaki amacımız, ikizlerin sorun olmadan eğitimlerini tamamlanmasıdır. Cunku ikizler birbirinden cok etkilenen cocuklar. Birisi baskın karakter oluyor, birisi diğerini bastırabiliyor. Aralarındaki uyum cok onemli. Birbirinden ayrılmıyorlar, ayrıldıkları zaman sorun oluyor. Biz bunları surekli takip ederek ikizlerimizin eğitimini vermeye calışıyoruz. Şu anda okulumuzda 11 tane cift ikizimiz var. Bu biraz bizim ikizlerle ilgili calışmamız olduğu icin, bu nedenle okulumuza yonlenme oldu. Bu ikizlerimiz guzel bir eğitim aldılar. Ailelerle ve cocuklarla yaptığımız goruşmelerde problem yaşayan ikizimiz cok şukur yok. İnşallah bundan sonra da yaşamayacaklar. Hayatlarına cok guzel devam edeceklerini duşunuyorum" diye konuştu.
'İKİZ KARDEŞİMLE AYNI SINIFTA OLMAK COK GUZEL BİR DUYGU'
Kardeşiyle aynı okulda okumanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden 2'nci sınıf oğrencisi Erdem Kiraz, "İkiz kardeşimle aynı sınıfta olmak cok guzel bir duygu. Bugun onunla beraber karne aldım" derken, ikizi Kerem Kiraz da "Artık tatile gireceğiz. Tatilde oyun oynayacağım, kitap okuyacağım, odevlerimi yapacağım" ifadelerini kullandı.
Poyraz Durmuş Tanrıver ise "Okulda ikiz kardeşimle zaman geciriyorduk, yaz tatilinde de birlikte vakit gecireceğiz. Okulda onunla dışarıda mac yapıyoruz, oyunlar oynuyoruz" dedi.