Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu donemde, yeni program calışmaları cercevesinde toplumun butun kesimleriyle, iş alemi ile de, finans sektoru ile de, sendikalarımızla da, butun kesimlerle istişare edeceğiz. İnşallah ulkemizin yatırım, ihracat, uretim, istihdam noktasında guclu bir şekilde, toplumda refah artışını sağlayacak bir modelle yolumuza devam edeceğiz." dedi. Şimşek, Turkiye Bankalar Birliği (TBB) uyesi bankaların yoneticileriyle TBB'nin Akmerkez'deki yerinde bir araya geldi. Basına kapalı gercekleşen toplantı, yaklaşık 3 saat surdu.
Toplantı sonrası gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Şimşek, "Bu donemde yeni program calışmaları cercevesinde toplumun butun kesimleriyle, iş alemi ile de, finans sektoru ile de, sendikalarımızla da, butun kesimlerle istişare edeceğiz. İnşallah ulkemizin yatırım, ihracat, uretim, istihdam noktasında guclu bir şekilde, toplumda refah artışını sağlayacak bir modelle yolumuza devam edeceğiz." dedi.
Bugun gercekleşen toplantının bir istişare toplantısı olduğunu belirten Şimşek, Turkiye ekonomisini ve bankacılık sektorunu konuştuklarını soyledi.
Şimşek, "İlginiz icin teşekkur ediyorum. Doğrusu bu kadar ilgi olacağını (basının toplantıya ilgisi) beklemiyordum. Bu aşamada soyleyeceklerim bunlar..." ifadelerini kullandı.