İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan, secim mağlubiyetinden sonra istifa etmek yerine MYK ve danışmanlarını değiştiren Kılıcdaroğlu'na "yetmez" mesajı geldi. İmamoğlu, Kılıcdaroğlu ile goruşmesine ilişkin soru uzerine şoyle konuştu: Şu anda yapılan hamlelerin, toplum icin yeterli gelmediğini biliyoruz. Bu yeterli gelmeyen ama yeterli olması icin yapılması gerekenlerle ilgili tum fikirlerimi, surecleri kendisiyle paylaştım.
İstanbul Buyukşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu ile goruşmesinin ayrıntılarını anlattı. İBB tarafından ocak ayında teslim alınarak Londra'dan İstanbul'a getirilen Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in madalyonunun, Panorama 1453 Tarih Muzesi'nde sergilenmeye başlaması nedeniyle duzenlenen torene katılan İmamoğlu, Kılıcdaroğlu ile yaptığı goruşmeye ilişkin bir soru uzerine şunları soyledi:
SECİMİ KAYBETTİK
"Elbette secimi kaybettik. İki kere iki dort. Dolayısıyla Millet İttifakı olarak başta Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıcdaroğlu olmak uzere hepimizin bunun icinde en onde tabii orada 6 parti var, onun lideri var, yoneticileri var ama aynı zamanda biz varız. Etkin belediye başkanları var. Her birimiz şapkamızı onumuze koyacağız, oturacağız, duşuneceğiz. Ortak akılla, doğru kararlar alacağız."
HAMLELERİ YAPMAK ZORUNDA
"Bu doğru kararlar almanın icerisinde en onemli aktor, en onemli kurum Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Cumhuriyet Halk Partisi, ittifaka liderlik ettiği gibi bugun de değişime ve donuşume liderlik etmek, oncu hareketleri, hamleleri yapmak zorundadır. Bunun da adresi Cumhuriyet Halk Partisi olduğuna gore o adresin ana noktası da elbette benim cok kıymetli Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıcdaroğlu'dur."
HATIRLATMA YAPTIM
İmamoğlu, bu bakımdan secimin ilk gununden itibaren Kılıcdaroğlu ile telefonla yazışarak ve baş başa konuşarak defalarca sohbetleri ve paylaşımlarının olduğunu ifade ederek, "Carşamba gunu yaptığımız buluşma da elbette ki yine benim kendilerine birtakım hatırlatmalarım, onerilerim ve yazılarım doğrultusundaki talebimden oturu bir araya geldik. Duşuncelerimi, değişim yonundeki parametreleri, neler olması noktasındaki aşamaları yine kendisiyle paylaştım. Cok makul, cok guzel, cok değerli hatta pozitif anlamda uzlaşı sonucuyla toparlanan bir buluşmayı yaptık kendileriyle. Tabii ki bunun bir zaman dilimi vardır. Benim bu sohbetten değişim ve donuşum adına aktarabileceğim şimdilik bu kadar" diye konuştu.
HAMLELER YETERLİ DEĞİL
Kılıcdaroğlu'nun attığı adımları da takip ettiklerini dile getiren İmamoğlu, değişim ve donuşumun iceriğinin geniş olduğunu soyledi. İmamoğlu, "Ele alınması gereken ve kamuoyuna hissettirilmesi gereken tarafları oldukca fazladır. Şu anda yapılan hamlelerin, toplum icin yeterli gelmediğini biliyoruz. Bu yeterli gelmeyen ama yeterli olması icin yapılması gerekenlerle ilgili tum fikirlerimi, surecleri kendisiyle paylaştım" dedi.
Genel Başkan'a karşı daha dikkatli olun
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulent Kuşoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıcdaroğlu'nu kurultayda yeniden aday gostereceklerini belirtti ve CHP Grup Başkanı Ozgur Ozel ve İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'a "Dikkatli olun" dedi.
BBC Turkce'ye konuşan Kuşoğlu, Kılıcdaroğlu'nu kurultayda yeniden aday gostereceklerini soyleyerek "Yerel secimlerden sonra bir olağanustu kurultay gundeme gelebilir. Secim sonuclarına gore bırakabilir de, bir sure daha devam ettirebilir de" dedi. Ozgur Ozel ve Ekrem İmamoğlu'nun 'değişim' ve 'adaylık' konularındaki acıklamalarıyla ilgili olarak da Kuşoğlu, "Grup Başkanımız da o mevkide otururken ya da Ekrem Bey Buyukşehir Belediye Başkanı'yken, Genel Başkan'a karşı daha dikkatli olmalılar" diye konuştu. Ozel ve İmamoğlu'nun, niyetleri varsa adaylıklarını resmen ilan edip, kurultayda yarışabileceklerini belirten Kuşoğlu, "Ama 'Kemal Bey gitsin, beni koltuğa oturtsun' gibi bir tutumun doğru olmayacağını" soyledi.

Bolucek'i de gonderdi
CHP Genel Başkanı Kılıcdaroğlu, 4 Haziran'dan once goreve gelen tum danışmanlarını gorevden aldı. 80'e yakın danışman arasında Kılıcdaroğlu'nun 'akıl hocası' olarak tanınan Rasim Bolucek dikkat cekiyor. Bolucek'in, CHP'nin 14. kattan cıkan kararlarında etkisi olduğu biliniyor. CHP Genel Merkezi'nin 14'uncu katında ozel bir yapılanma kurduğu ve bu yapının CHP icinde paralel yonetim gibi calıştığı gundeme gelmişti. Ote yandan Kılıcdaroğlu'nun gorevden alınan danışmanları arasında Unal Cevikoz, Tuncay Ozkan, Nurşirevan Elci, Veli Ozdemir, Erdoğan Toprak, Recep Cengiz, Demir Demir, Jeremy Rifkin, Orhan Sarıbal, Hacer Foggo, Metin Işık, Alaattin Aldemir gibi isimler de bulunuyor.

Uğur Duyan