Şevki Kılıc:- "Araştırmalarıma devam ediyorum ve bunun icin arkeoloji bolumunu de okumak istiyorum. Bu sene tekrar sınava hazırlandım. Sabah saatlerinde sınav icin son hazırlıklarımı yaparak okula geldim" Edirne'de "bilge amca" lakabıyla tanınan 80 yaşındaki Şevki Kılıc, arkeoloji bolumu hedefiyle hazırlandığı Yuksekoğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girdi.
Edirne'de hurdacılık yaparak ailesini gecindiren Kılıc, 2016 yılında kazandığı Trakya Universitesi (TU) Tarih Bolumunu 3 yılda bitirme başarısı gosterdi.
Mezun olduktan sonra okumalarına ve araştırmalarına devam eden Kılıc, aynı universitenin arkeoloji bolumune girmek icin yıl boyunca Millet Kıraathanesi'nde sınav hazırlığı yaptı.
Kentte "Bilge Amca" olarak bilinen, okuma aşkıyla herkese ornek olan Kılıc, YKS'nin ilk oturumuna Trakya Universitesi Balkan Yerleşkesi'nde girdi.
Sınav oncesi genclerle sohbet eden Kılıc, adaylara eğitim hayatlarında başarı diledi.
Kılıc, AA muhabirine, arkeoloji bolumunu kazanarak universite hayatını devam ettirmek istediğini soyledi.
Genclik yıllarında memuriyet hayatı nedeniyle kazandığı okullara gidemediğini belirten Kılıc, universite hayalini emekli olduktan sonra gercekleştirdiğini dile getirdi.
İlk olarak 2016 yılında tarih bolumune girdiğini ifade eden Kılıc, "Acık oğretimden tarih bolumu okuduğum icin 3 yılda mezun olma başarısı gosterdim. Araştırmalarıma devam ediyorum ve bunun icin arkeoloji bolumunu de okumak istiyorum. Bu sene tekrar sınava hazırlandım. Sabah saatlerinde sınav icin son hazırlıklarımı yaparak okula geldim. Hedefim arkeoloji bolumunu kazanarak arkeolog olmak." dedi.
Kılıc, Edirne'nin tarihi bir şehir olduğunu ve yaşadığı kentin gecmişine yonelik araştırmalar yaptığını anlattı.

Okumanın yaşı olmadığını anlatan Kılıc, şunları kaydetti:
"Osmanlıca yazılmış kitapları okuyup cevirisini yapıyorum. Edirne'nin tarihine yonelik araştırmalarım devam ediyor. Osmanlı doneminde Edirne'de yayımlanan gazeteler ve tarih belgeleri inceliyorum. Aynı zamanda kendi koyumle ilgili 136 yıl once yapılan bir para yardım belgesini araştırdım ve o zamanlar bir askeri bina yapıldığını tespit ettim. Edirne'de ceşitli kutuphanelerim araştırma devam ediyorum. Onceki zamanlarda beni gorenler şaşırıyordu. Benim başarımı gorunce herkes beni takdir etti. Genclere ornek oluyorum. Gencler herhangi bir durum nedeniyle okullarını bırakmak zorunda kalsalar da ellerine gecirdikleri ilk fırsatta okumaya devam etsinler."