Uğur Dundar, Fenerbahce Divan Kurulu Başkanlığını bıraktığını acıkladı. Dundar kendisine destek olanlara verdiği cevapta protestoyu hakketmediğini ve istifadan vazgecmesinin uyelerin isteğine bağlı olduğunu aktardı. Dundar, "Goreve devam etmem oy cokluğu ile onaylanmıştır." dedi. Uğur Dundar sosyal meyadan yayınladığı mesajla Fenerbahce Divan Kurulu Başkanlığını bıraktığını duyurdu.
Dundar yaptığı acıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Bir Cumhuriyet sevdalısı olarak hayatım boyunca Ataturk'un gosterdiği yolda ilerledim.
Fenerbahce'ye de koklerini Kuvayı Milliye'den aldığı icin gonul verdim
Doğru bildiğim yolda ilerlerken ağır bedeller odedim, ama yılmadım.
12 yıldır ana akım televizyonlarda calıştırılmadım. Hayat felsefem hep onurlu yaşamak,cocuklarıma şerefli bir soyadı bırakmak oldu. Yuksek Divan Kurulu Başkanlığını da Cumhuriyetin Feneri olduğu icin kabul ettim.
Bugun de bu gorevi bırakmaya karar verdim. Olunceye kadar Mustafa Kemal'in askeri olacağım,bedeli neyse odeyeceğim."
İstifa kararının ardından Fenerbahce Kulubu 2022 yılı Olağan Mali Genel Kurulu'nda bazı uyeler sahne onune giderek Uğur Dundar'a destek verdive gorevi bırakmamasını rica etti.
Dundar protestoyu hakketmediğini ve istifadan vazgecmesinin uyelerin isteğine bağlı olduğunu soyledi.
Ardından Dundar, "Bana siyaset yapma diyenler, 'İktidara yağcılık yap' diyor.' Ben olene kadar doğru soyleyeceğim. Yeri gelir iktidarı, yeri gelir muhalefeti eleştiririm. Devam etmemi isteyenler el kaldırsın." dedikten sonra "Goreve devam etmem oy cokluğu ile onaylanmıştır." diyerek goreve devam edeceğini ifade etti.