Yaklaşık 20 dakika once iPhone 8 tanıtıldı fakat ben pek beğenmedim acıkcası, dış gorunuşu iPhone 7 ile tıpa tıp aynı fazla bir fark yok iPhone 8'e bazı guzel ozellikler eklenmiş ama beni pek tatmin etmedi. Ama iPhone X beni biraz da olsa etkiledi devrim niteliğinde değil ama guzel ozellikler eklemişler ve bu telefonlarda daha cok kameraya onem vermişler. Bu ozelliklerden biri animoji evet, bu animoji ne diyecekler icin acıklayayım; animoji yuz kamera yardımı ile kaslarınızı anlayarak animasyonlu emojiler yapmanızı bunu video halinde ve fotoğraf halinde karşınızdaki kişiye aktarabilmenizi sağlar. Acıkcası bu kucuk ve hoş bir ozellik ben gercekten sevdim ama sizin goruşleriniz ne olur bilemem.
iPhone X bir diğer ozelliği ise home tuşunun kalkması ve kameranın yuzunuzu tanıyarak telefonunuzu acmanızı sağlaması. Home tuşunun kalkmasının en buyuk nedenlerinden biri cercevesinin neredeyse olmaması sizi nasıl etkiler bilemiyorum zaten ben bir iPhone kullanıcısı olmadığım icin bir şey diyemeyeceğim. Yuzunuzu tanıyarak telefonun acılması ise gercekten guvenlik acasından cok guzel bir ozellik. Ve iPhone X'in dış gorunumune gelecek olursak cerceve neredeyse yok home tuşu kalktı ve cift kamera oncekine nazaran yan değil dik şekilde.
Evet kısaca 12 Eylul iPhone lansmanından bahsetmek istedim. Telefonun teknik ozelliklerinden ve bazı ozelliklerinden bahsetmedim cunku cok detaylı olmadı onumuzdeki gunlerde daha detaylı oğreneceğiz. Bitirme kısmına geleyim artık ben acıkcası iPhone 8'i hic beğenmedim fakat iPhone X hoşuma gitti sizin yorumlarınız nedir konun altında paylaşırsanız sevinirim.