Milli Eğitim Bakanlığınca 3 Eylul 2023 tarihinde gercekleştirilecek İlkoğretim ve Ortaoğretim Kurumları Bursluluk Sınavı icin başvuru suresi, 21 Haziran; onay suresi ise 22 Haziran saat 17.00'ye kadar uzatıldı. İlkoğretim ve Ortaoğretim Kurumları Bursluluk Sınavı icin daha once yayımlanan Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'nda son başvuru ve onay tarihi, 16 Haziran 2023 olarak belirtilmişti.
Sınav surecine ilişkin yeni guncellemeye gore başvuru suresi 21 Haziran 2023, onay suresi ise 22 Haziran 2023 tarihi saat 17.00'ye kadar uzatıldı.
Sınava başvuru işlemlerini yurt icindeki oğrenciler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı Turkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan oğrenciler sistem uzerinden, Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı olan oğrenciler ise KKTC kimlik numarası ile eğitim ataşeliği/muşavirliği uzerinden başvuru yapabilecekler.
İlkoğretim ve Ortaoğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, 2022-2023 eğitim oğretim yılının birinci doneminde uygulanan oğretim programları esas alınarak duzenlenecek. Sınavda ders dağılımları ve soru sayılarında gecen yıla gore herhangi bir farklılık olmazken tum sınıf seviyelerine 4'er secenekli 100 soru sorulacak ve sınav suresi 120 dakika olacak.
Bu yıl 70 binden 100 bine cıkarılan kontenjanın 30 bin burs kapasitesi deprem bolgesine ayrılacak.
Sınav, 3 Eylul 2023 Pazar gunu Turkiye saatiyle 10.00'da başlayacak.
Sınav sonucları, 22 Eylul 2023 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.