Kahramanmaraş'ta depremden dolayı evsiz kalan 16 yıllık oğretmen, dolandırıcılara biriktirdiği 320 bin TL değerindeki 220 gram altın ve 5 bin lirasını kaptırdı. 6 Şubat'ta depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta bir okulda oğretmenlik yapan 38 yaşındaki Huseyin Altıparmak, 7 Haziran tarihinde bir numara tarafından arandı. Ozel bir katılım bankasının yan kuruluşu olduklarını ve merkezi İngiltere'de bulunan şirketleri ile para kazandıracaklarını vadeden dolandırıcılar, depremzede oğretmenin yaklaşık 5 yıllık birikimi olan 220 gram altın ile 5 bin TL'sini dolandırdı.
Dolandırıcılarla yapılan telefon konuşmaları ile adeta hipnoz olduğunu ve gasp edildiğini anlatan Huseyin Altıparmak, "Haftalık 4 bin dolara yakın gelir elde edebileceklerini ve bunu yaparken de herhangi bir illegal bir gelir olmadıklarını altın, petrol ve ceşitli piyasalardan kar elde edebileceğimizi soylediler. Helal olacağını soylediler. Bir saat konuştular ve iradeniz gasp oluyor. Bir saat sonra sanki hipnoz olmuş gibi o insanların soylediklerini yapıyorsunuz" dedi.
"Haftalık 4 bin dolara kadar kazanc elde edebileceklerini vadettiler"
Deprem sonrası evini kaybettiğini ve dolandırıcıların kendisine deprem bolgesi dışından bir ev vaadinde bulunduklarını ifade eden Altıparmak şoyle konuştu:
"Ben normalde bir yere kimlik kartımın fotokopisini verirken dahi bir not duşerdim. 5 bin liralık ilk başta bir yatırım yaptığımı ve kendilerinin ekstra hediye vereceklerini soylediler. Yaklaşık 2 saat sonra yatırım danışmanı adı altında bir kişi aradı ve merkezinin İngiltere'de olduğunu soyledi. Bu işlemleri icin kendilerinin Dunya Bankası tarafından ve Bankacılık Duzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından da denetlendiğini soylediler. Hatta depremde evimin yıkıldığını soyleyince, 'Ağabey istiyorsan deprem bolgesi dışında sana bir yerden ev ayarlayabiliriz' dediler. Benim hesabımı da gorduklerini soylediler ve insanın boş anına denk geliyor. Ben de banka hesabımda altın hesabım olduğunu soyledim ve bunu soyleyince kendiler acısından ilham verici hale geldi ve bu defa beni haftalık 4 bin dolara kadar kazanc elde edebileceklerini vadettiler. Ufak birikimlerle elde ettiğim 220 gram altınımı onlara teslim ettim. Bir gun sonra 'eyvah' dedim ama iş işten gecmişti. Keşke bir gun sonra savcılığa gitseydim. Belki bu haberi izleyenler boyle bir durumla karşılaştığında hemen vakit gecirmeden ilgili kurumlara şikayetleriyle başvurabilirler."