CHP İl Başkanları, Genel Başkan Kemal Kılıcdaroğlu'nun başkanlığında toplandı. Genel Başkan Kılıcdaroğlu'nun başkanlığındaki toplantıda, "CHP'de değişim" cağrıları ve Kurultay takvimi ele alınacak. Parti genel merkezindeki toplantı, saat 12.45'te Kılıcdaroğlu'nun acılış konuşmasıyla başladı.
Basına kapalı toplantıda, "CHP'de değişim" cağrıları ve Kurultay takvimi ele alınacak, secim sonrası değerlendirme yapılacak.
CHP'nin bazı il başkanları, toplantı oncesi parti genel merkez binasına girerken basın mensuplarına gundeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
- "CHP'de değişim yeri, delegeler ve kurultaydır"
CHP Karabuk İl Başkanı Vedat Yaşar, İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Genel Başkan duzeyinde bir değişim olabilir." acıklamasının hatırlatılması uzerine, "O, Sayın İmamoğlu'nun kendi fikri ama bizlerde değişim yeri delegeler ve kurultaydır. Burada delegelerimiz nasıl bir karar verir, o şekilde hareket edilir." dedi.
- "Medya onunde partinin tartıştırılmasını doğru bulmuyorum"
CHP Kutahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, bazı il başkanlarının, "İmamoğlu'nun değişim cağrılarının medya uzerinden olmaması gerektiğini" savunduğunun hatırlatılması uzerine, şu ifadeleri kullandı:
"Cumhuriyet Halk Partisi koklu bir parti. Yuzyıllık bir partiyiz, geleneği olan bir partiyiz. Cumhuriyet Halk Partisinde bir değişim olacaksa bu orgutlerinde, partinin yetkili kurullarında tartışılır, konuşulur ve partimizin aklıyla vicdanıyla bir karara varılır. Medya onunde partinin tartıştırılmasını doğru bulmuyorum. Acıkcası bunun hem partimize hem de ulkemize zarar vereceğini duşunuyorum. Onun icin medya uzerindeki tartışmaları doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum."