Birden cok saat dilimi
Bu iş icin sağ alt koşedeki saate tıklayın ve acılan listede "Tarih ve saat ayarlarını değiştir"i secin. Sonrasında cıkan pencerede "Ek Saatler" sekmesine gelin ve istediğiniz saat dilimini ekleyebilirsiniz.
Guvenilirlik İzleyicisi
Windows Vista'dan tanınan Guvenilirlik İzleyicisi (acmak icim arama kutucuğuna "izleyici" yazın) Windows 7'nin kurulumdan itibaren ne kadar istikrarlı calıştığını gosterir.
Problemleri kaydetmek
Sorun Adımları Kaydedicisi (PSR) hata aramaya yonelik geliştirilmiş muhteşem bir arac. Başlat menusundeki arama kutucuğuna "psr" yazın ve kaydediciyi başlatın.
Hata mesajının cıkmasını sağlayan adımları sırasıyla tekrar gercekleştirin. Arac, her tıklamada ekran iceriğiyle birlikte sureci adım adım kaydeder. Ek olarak goruntulere yorum da ekleyebiliyorsunuz.
Son adımı da gercekleştirdikten sonra PSR, tum gerekli bilgilerin bulunduğu bir MHTML dosyası oluşturur ve bunu ZIP arşivi olarak kaydeder. Bu ZIP dosyasını analiz etmesi icin istediğini kişiye e-posta yoluyla gonderebilirsiniz.
Kopyalama devi: RoboCopy
Komut satırı aracı Robocopy Windows 7 altında "kopyala-yapıştır"dan fazlasını sunuyor. Veri eşitleme ve klasor/dizin kopyalama gorevlerini yerine getirebilen ve multi-threding'den faydalanabilen guclu bir araca donuşuyor. (komut satırına "robocopy /?" yazarak tum fonksiyonlarına erişebilirisiniz.
Olay goruntuleyicisi
Herkesin başına gelmiştir: Birden PC calışmaz hale gelir ve sebebini araştırmak icin kurcalamadığınız yer kalmaz. Windows 7 bu iş icin bir olay goruntuleyici sunuyor.
Başlat menusundeki arama kutucuğuna "olay" yazarak bu araca ulaşabilirsiniz.
KAYNAK İZLEYİCİSİ
Yeniden elden gecirilmiş Kaynak İzleyicisi yaşadığınız performans sorunlarını analiz etmek icin pratik bir yontem. Arac CPU'yu, sabit disk erişimlerini, belleği ve ağ trafiğini denetliyor. Araca ulaşmanın en kısayolu yine başlat menusundeki arama kutucuğu: "kaynak" yazmanız yeterli.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- işletim Sistemleri
- Windows 7
- win 7 bazı puf noktaları