Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Milli Eğitim Bakan Yardımcılıklarına eski İstanbul Milli Eğitim Muduru Dr. Omer Faruk Yelkenci, Eğitim ve Oğretim Politikaları Kurulu Uyesi Doc. Dr. Kemal Şamlıoğlu, Bern Buyukelciliği Eğitim Muşaviri Doc. Dr. Celile Eren Okten'in ataması yapıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı gorevini yuruten Dr. Nazif Yılmaz ise aynı goreve yeniden atandı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Milli Eğitim Bakan Yardımcılıklarına eski İstanbul Milli Eğitim Muduru Dr. Omer Faruk Yelkenci, Eğitim ve Oğretim Politikaları Kurulu Uyesi Doc. Dr. Kemal Şamlıoğlu, Bern Buyukelciliği Eğitim Muşaviri Doc. Dr. Celile Eren Okten'in ataması yapıldı.
Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı gorevini yuruten Dr. Nazif Yılmaz ise aynı goreve yeniden getirildi.
Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında kararlara gore, Omer Faruk Yelkenci, Kemal Şamlıoğlu, Celile Eren Okten ve Nazif Yılmaz, Milli Eğitim Bakan Yardımcılıklarına atandı.
Bern Eğitim Muşaviri Doc. Dr. Celile Eren Okten'in ozgecmişi şoyle:
Okten, Yıldız Teknik Universitesi Eğitim Fakultesi Turkce Eğitimi Bolumunde docent olarak gorev yapıyor. Yeni Turk Edebiyatı, dunya edebiyatı, soylem, toplum dilbilim, metin dilbilim, bilimsel araştırma yontemleri, yabancı dil olarak Turkce dersleri veren Okten, yuksek lisans tezleri yuruttu.
Ana dil edinimi, ikinci dil edinimi ve yabancı dil eğitimi uzerine calışmaları bulunan Okten, Prof. Dr. Kazım Yetiş danışmanlığında yurutulen doktora tezinde hem Turkcenin hem de İngilizcenin ana dil olarak oğretilmesini calıştı.
2006-2007 yılları arasında Wisconsin Universitesinde (Madison) Eğitim Programları Bolumunde Prof. Dr. Thomas Popkewitz ile "dil planlaması ve dil politikaları" uzerine doktora sonrası araştırmalar yapan Okten, daha sonra 2007-2011 yıları arasında Prof. Dr. Francois V. Tochon ile Wisconsin Universitesi ve ABD Eğitim Bakanlığının ortak desteklediği, Amerikan universitelerindeki Turkce programlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili bir proje olan "Dil Oğretiminde Derin Yaklaşım" calışmasında eş yurutucu, materyal geliştirici ve program duzenleyicisi olarak gorev aldı.
Uzun yıllar hem Galatasaray Universitesi hem Yıldız Teknik Universitesindeki Erasmus programlarında dil eğitmenliği yapan Okten, University of Chicago yaz okulunda Turkce ve Osmanlı Turkcesi eğitmenliği yaptı.
Ana dil oğretimi, edebiyat oğretimi, ikinci dil edinimi ve yabancı dil eğitimi uzerine makaleleri ve kitap bolumleri, akademik dergilerde hakemlikleri bulunan Okten, Yıldız Teknik Universitesi ve Marmara Universitesinde duzenlenen Turkcenin yabancı dil olarak oğretimi ile ilgili eğiticilere yonelik sertifika programlarında uzun yıllardır gorev aldı, YTU TOMER mudur yardımcılığı gorevini de yuruttu.

Celile Eren Okten, 2022'den beri Turkiye Cumhuriyeti Bern Buyukelciliği Eğitim Muşaviri olarak gorev yapıyordu.
Omer Faruk Yelkenci'nin ozgecmişi şoyle:
İstanbul Universitesi Edebiyat Fakultesi Tarih Bolumunden mezun olan Yelkenci, Yeditepe Universitesinde Eğitim Yonetimi ve Denetimi Anabilim Dalında yuksek lisansını, Marmara Universitesi Eğitim Bilimleri Enstitusu Tarih Oğretmenliği Programında doktora derecesini tamamladı.
Meslek hayatına ozel bir oğretim kurumunda başlayan Yelkenci, 4 yıl MEB bunyesinde oğretmenlik yaptıktan sonra ozel sektore dondu. Yelkenci, bir ozel okul zincirinde sırasıyla, okul mudurluğu, genel mudur yardımcılığı ve genel mudurluk gorevlerinde bulundu.
2014'te tekrar Milli Eğitim Bakanlığı bunyesine gecen Yelkenci, Bakanlıkta 2014-2016 yılları arasında Ozel Oğretim Kurumları Genel Muduru, 2016-2018 yılları arasında İstanbul İl Milli Eğitim Muduru, 2018-2022 yılları arasında Ankara Hacı Bayram Veli Universitesinde rektor danışmanı olarak gorev yaptı. Yıldız Teknik Universitesinde lisans duzeyinde eğitim felsefesi dersleri de veren Yelkenci, tekrar ozel sektore donerek bir ozel okul zincirinde genel mudur olarak calıştı.

Yelkenci, İstanbul İl Milli Eğitim Muduru olarak İstanbul olceğinde eğitim işlerinin, okul oncesi, ilk ve orta oğretim, mesleki eğitim, ozel eğitim, oğretmen yetiştirme, BT iceren eğitim tasarımı ve yatırımlar alanlarını yonetti, bircok proje yuruttu.
Yelkenci, Bakanlıkta Ozel Oğretim Kurumları Genel Muduruyken dershanelerin donuşumunun yanı sıra daha cok oğrencinin ozel oğretime ulaşmasını sağlayan teşvik surecini yonetti.
Ozel sektorde genel mudur olarak işletme ve butce yonetimi ile butunleşik pazarlama konularında deneyim kazanan Yelkenci, ozgun bir felsefe uzerine eğitim modellemesi tasarlayıp uyguladı, yuksekoğretimde ders verdi, rektor danışmanı olarak projeler yonetti.
Evli ve iki cocuk babası olan Yelkenci, iyi derecede İngilizce biliyor.
Doc. Dr. Kemal Şamlıoğlu'nun ozgecmişi şoyle:

Turk Dili ve Edebiyatı Oğretmenliği mezunu olan Şamlıoğlu, edebiyat eğitimi uzerine yuksek lisansını, Yeni Turk Edebiyatı uzerine doktorasını tamamladı, aynı alanda docent oldu.
1999 yılında başlayan meslek hayatında kamuda ve ozel sektorde oğretmen, eğitim yoneticisi ve genel mudur olarak gorev yapan Şamlıoğlu, bu surecte eğitim alanının yanı sıra insan kaynakları, işletme ve butce yonetimi uzerine calışmalar yuruttu.
Şamlıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığında daire başkanlığı ve genel mudurluğu doneminde Turk eğitim sisteminde butuncul olarak kalite artışının gercekleştirilmesi, mukayeseli olarak ulusal ve uluslararası olcekte eğitim uygulamalarının incelenmesi, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde uretim imkanlarının geliştirilmesi ile eğitim ve uretim ilişkisinin guclendirilmesi gibi konularda calışmalar yaptı.
Şamlıoğlu, 2018'de Eğitim ve Oğretim Politikaları Kurulu uyesi secildi.
Ankara Hacı Bayram Veli Universitesinde genel sekreterlik gorevi surecinde Şamlıoğlu, universitenin akademik yayın kapasitesinin geliştirilmesi, oğrenci merkezli eğitimin kurgulanması, dış paydaşlar ile işbirliği geliştirerek eğitim sureclerine ilişkin topyekun kalite artışının sağlanması, eğitim oğretimde niteliğin geliştirilmesi bağlamında sempozyum, calıştay, mesleki gelişim, akreditasyon ve iş zekası gibi alanlarda calıştı.
Yazar ve akademisyen Şamlıoğlu, eğitim, medeniyet ve duşunce tarihi uzerine yazılar kaleme alıp, pek cok yayın organında mulakat, demec ve yazılara imza attı. Akademik alanda ulusal ve uluslararası yayınevlerinde yayımlanmış kitaplar ve makaleler kaleme aldı.
Evli ve uc kız cocuğu babası olan Doc. Dr. Kemal Şamlıoğlu, iyi derecede İngilizce biliyor.
Nazif Yılmaz'ın ozgecmişi şoyle:
Marmara Universitesi İlahiyat Fakultesinden mezun olan Yılmaz, Marmara Universitesi İlahiyat Fakultesi Tasavvuf Ana Bilim Dalında 1998 yılında yuksek lisans eğitimini, Bursa Uludağ Universitesi Din Eğitimi Ana Bilim Dalında 2021 yılında doktora eğitimini tamamladı.
1995-2010 yılları arasında İstanbul'da farklı okullarda oğretmenlik yapan Yılmaz, 2009 yılında Milli Eğitim Bakanlığı kitap yazım komisyonunda bulundu. 2009-2010 oğretim yılında Marmara Universitesi İlahiyat Fakultesinde misafir okutman olarak Arapca dersleri veren Yılmaz, 2010-2012 yılları arasında İstanbul İl Milli Eğitim Mudurluğunde koordinator oğretmen olarak gorev yaptı.
2012-2014 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı Din Oğretimi Genel Mudurluğunde Programlar ve Oğretim Materyalleri Daire Başkanı olarak gorev yapan Yılmaz, aynı zamanda Oğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığına bir sure vekalet etti.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Oğretimi Genel Mudurluğu gorevini 2014-2022 yılları arasında yuruten Yılmaz, din oğretimi ve imam hatip okullarıyla ilgili farklı program ve projelerin başlatılmasına onculuk etti.
Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı gorevine 7 Ocak 2022'de atanan Yılmaz'ın eğitim ve din eğitimi alanında sivil toplum calışmaları, komisyon uyelikleri, eğitim koordinatorlukleri, seminer ve konferanslarının yanı sıra yayımlanmış ceşitli kitap, makale ve yazıları bulunuyor.
İyi derecede Arapca bilen Yılmaz, evli ve 3 cocuk babası.