Yuksekoğretim Kalite Kurulu (YOKAK) Başkanlığına Prof. Dr. Umit Kocabıcak secildi. Universitelerarası Kurulun 19 Haziran'daki toplantısında YOKAK'a uye secilen Kocabıcak, bugunku kurul toplantısında başkanlığa getirildi.
Yuksekoğretim kurumlarının eğitim, oğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerinin kalite duzeylerine ilişkin ulusal ve uluslararası standartlara gore değerlendirmeler yapan, ic ve dış kalite guvencesi, akreditasyon surecleri ve bağımsız dış değerlendirme kurumlarının yetkilendirilmesi sureclerini yuruten YOKAK, 4 yılda bir paydaş kurumları tarafından secilen veya gorevlendirilen kurul uyeleri arasından başkanını belirliyor.
- Prof. Dr. Umit Kocabıcak'ın ozgecmişi
Kocabıcak, 1962'de Sakarya'da doğdu. İstanbul Teknik Universitesi (İTU) Ucak Muhendisliği Bolumunden 1983'te mezun olan Kocabıcak, 1985'te İTU'de yuksek lisansını, 1994'te İTU Fen Bilimleri Enstitusunde doktorasını tamamladı.
Sakarya Universitesinde 1995'te yardımcı docent, 1999'da Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat alanında docent, 2005'te Bilgisayar Muhendisliği Bilgisayar Yazılımı Anabilim dalında profesor unvanını alan Kocabıcak, 2010'da akreditasyon sureclerini ulusal ve uluslararası alanda kolaylaştıracak Sakarya Universitesi Yonetim Bilgi Sistemi'nin (SABİS) kurulmasına onculuk etti.
Kocabıcak, universiteye 2015 ve 2018'de verilen EFQM Avrupa Kalite Odulu'nun alınmasına katkı sağlayan calışma ekibinde de yer aldı.