Umraniye'de bir vatandaş arac bayisinden sıfır olarak aldığı otomobili ekspertize sokunca aracta değişen parcaların bulunduğunu ve bazı kısımlarının boyalı olduğunu oğrendi. Bayi ile iletişime gecen arac sahibi kendisine ucretsiz bakım onerilince bayiye ihtar cekti. Umraniye'de gectiğimiz aylarda yaşanan olayda, Umraniye'de bulunan bir Peugeot bayisinden eşine Peugeot marka otomobil hediye alan Bora İcoğlu otomobilini teslim almaya gittiğinde aracta bazı hatalar olduğunu fark etti. İcoğlu, seyyar ekspertiz cağırarak aracı teslim almadan once bayide ekspertize soktu. Ekspertiz sonucunda aracın on kaputunun değiştiğini, bir camurluğunun değiştiğini, 3 parcasının sok tak yapıldığı ve bazı bolumlerinin boyalı olduğu ortaya cıktı.
İcoğlu, yaşanan durum uzerine aracı teslim almayarak yeni bir arac istedi. Aracın kontrol edilmesi icin sure isteyen bayi, bir ay sonra aracı teslim etti. Avukatı ile otomobili teslim alan Bora İcoğlu, aracı Umraniye'de ekspertize soktu. Ekspertiz sonucunda bu sefer de aracta bir farın değişmiş olduğu, depo kapağında rotuş işlemi yapıldığı ve kaportasında lokal boyalar olduğu tespit edildi. İcoğlu, bayiye ulaşarak durumu anlattı ve değişim istedi. Arac bayisi, kendisine ucretsiz bakım teklifinde bulununca, İcoğlu bayiye ihtar cekerek durumu mahkemeye taşıdı.
"Torpido gozunde vidalar olduğunu fark ettim"
Arac sahibi Bora İcoğlu, "Aracı 30 Mayıs tarihinde teslim almak icin Peugeot Umraniye bayisine gittik. Aracı teslim alacağımız sırada, aracın kaputunda bazı hatalar gordum. Daha sonra bu hataları sorduğumda, aşağıda kuafor kısmında bakalım dediler. O sırada araca bindiğimde torpido gozunde vidalar olduğunu fark ettim. Ne olduğunu sorduğumda bana bir cevap veremediler. Aracın kaputunu actığımızda torpidoda olan vidaların kaputtan cıkma vidalar olduğunu fark ettim. Aracın sağ arka kapısında bir rotuş izi gordum, kapının araca monte edilen kısmında da değişen vidalar olduğunu gordum. Seyyar ekspertiz cağırdım ve seyyar ekspertiz gelince aracın on kaputunun değiştiğini, bir camurluğunun değiştiğini, 3 parcasının sok tak yapıldığını ve torpidoda olan vidaların da aracın orijinal vidaları olduğunu soyledi" şeklinde konuştu.
"Ucretsiz bakım teklif ettiler"
İcoğlu, "30 Mayıs tarihinden bugune kadar noterden ihtar da cektim. Aracı teslim de almadım ve otomobilin mikron değerlerine bakıldığını, mikron değerlerinin normal cıktığını ve aracın değişimini istediğim halde bana arac icin ucretsiz bakım hediye edebileceklerini soylediler. Ben bunu kabul etmedim ve aracı teslim almadım. Bugun ise avukatımla giderek yasa prosedur uygun olarak teslim aldık ve ekspertize geldik. Ekspertizi yaptırdım ve bu sefer de aracın bir farının değişmiş olduğunu, depo kapağında rotuş işlemi yapıldığını oğrendim. Ben aracı bu şekilde almak istemiyorum, parasının tamamını odedim. Aracımı daha kullanamadım" dedi.