Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu oğrencisi Betul Colak tum soruları doğru yanıtlayıp 500 tam puan aldı. 4 Haziran'da gercekleştirilen LGS kapsamında "Sınavla Oğrenci Alacak Ortaoğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" sonucları acıklandı.
Buna gore, Colak tum soruları doğru yanıtlayarak 500 puan alan 562 oğrencinin arasında yer aldı.
Colak, AA muhabirine sınavlara oğretmenlerinin desteği ile hazırlandığını soyledi.
Yaklaşık 10 aylık surede sınavlara hazırlandığını anlatan Colak, "Cok disiplinli calıştım, senenin başından beri. Oğretmenlerim ve ailelim bu surecte cok destek oldu." dedi.
Gunde ortalama 2 saat sadece sınava hazırlık icin test cozduğunu ve belirlediği konu başlıkları uzerinde calışmalar yaptığını dile getiren Colak, sınavda tam puan aldığı icin mutlu ve gururlu olduğunu kaydetti.
Başarısını arttırarak surdurmek istediğini anlatan Colak, "Okulum bana cok ciddi bir calışma disiplini kattı. Bunu lisede de devam ettirip, aynı başarıyı yakalamak istiyorum. Ailemi gururlandırdım ve mutlu oldum." diye konuştu.
Okul Muduru İbrahim Şimşek, oğrencisinin başarısı ile gururlandıklarını ifade etti.
Sınavlara yoğun bir tempo ile hazırlandıklarını dile getiren Şimşek, okullarındaki başarının her gecen gun arttığını sozlerine ekledi.