OSTİM Organize Sanayi Bolgesi'nde (OSB) sanayicilerin, calışanların elektrikli araclarının şarj ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan istasyonlar faaliyete başladı. OSTİM Organize Sanayi Bolgesi'nde (OSB) sanayicilerin, calışanların elektrikli araclarının şarj ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan istasyonlar faaliyete başladı.
OSTİM'den yapılan acıklamaya gore, 6 noktada kurulan 15 şarj istasyonunun 12'si AC şarj, 3'u ise hızlı şarj (DC) ozelliğine sahip bulunuyor.
Kurulan istasyonda Turkiye'nin otomobili Togg da şarj edildi.
Guneş enerji santrali (GES) olarak kullanılabilmesi icin istasyonlardan ikisinin ustu kapatıldı.
Acıklamada goruşlerine yer verilen OSTİM OSB Bolge Muduru Adem Arıcı, elektrikli şarj istasyonlarında aynı zamanda guneş panellerinden de enerji uretileceğini ve şarj icin gerekli elektrik ihtiyacının guneşten sağlanacağını belirterek, şunları kaydetti:
"Hem sanayicilerimize hem de Ankara'daki tum elektrikli arac kullanıcılarına bu hizmeti vereceğiz. OSTİM şarj istasyonlarının elektrik birim fiyatları, OSTİM'in dışındaki şarj istasyonlarının elektrik birim fiyatlarından daha uygun fiyatta olacak. Butun elektrikli arac kullanıcılarımızı OSTİM OSB'deki istasyonlardan araclarını şarj etmeye davet ediyorum."