Turkiye Bankalar Birliği (TBB) Yonetim Kurulu Başkanı Alpaslan Cakar, Turkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ile gercekleştirdikleri toplantının cok yapıcı, cok verimli, cok sıcak ortamda gectiğini soyledi. Turkiye Bankalar Birliği (TBB) Yonetim Kurulu Başkanı Alpaslan Cakar, Turkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ile gercekleştirdikleri toplantının cok yapıcı, cok verimli, cok sıcak ortamda gectiğini soyledi.
TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBB yonetimiyle bir araya geldi.
TCMB ile TBB yetkilileri arasındaki goruşme İstanbul Finans Merkezi'ndeki Ziraat Bankası Genel Mudurluğu'nde gercekleştirildi.
TBB Yonetim Kurulu Başkanı Cakar, goruşme sonrası yaptığı acıklamada, "Gecen hafta Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TBB'ye teşrif etmişlerdi. Orada da cok guzel bir toplantı olmuştu. Bugun de sayın TCMB Başkanımız henuz cok kısa sure olmasına rağmen sağ olsunlar geldiler." diye konuştu.
Sektor temsilcilerinin tamamıyla, TBB Yonetim Kurulu ile bir araya gelindiğini belirten Cakar, şunları kaydetti:
"Herkes tek tek goruşlerini soyledi. Kuresel ekonomi, ulkemiz ekonomisi, bankacılık sektorunun dunu, bugunu, geleceğini konuştuk. Bunun yanında bankacılık sektoru butun rasyolarıyla cok guclu ve dayanıklı bir yapıda. Uluslararası sermayenin yer aldığı, urun ceşitliliği olan ve aynı zamanda sektorel yoğunlaşması olmayan bir yapıda.
Hepimizin temel amacı daha fazla yatırım, daha fazla istihdam, daha fazla uretim, daha fazla finansal istikrar ve makro ekonominin en rasyonel şekilde yonetiliyor olması, insanımızın toplumsal refahının artması konusu. Bunları cok iyi calıştık. Cok yapıcı, cok verimli, cok sıcak ortamda gecen bir toplantı oldu. Aynı iş birliğini devam ettiriyor olacağız. İnşallah hep beraber daha iyi, daha guzel sonuclara varmış olacağız."