Balıkesir'in Gonen ilcesinde 8 gun once kaybolan Korhan Berzeg hala bulunamadı. Amerika Birleşik Devletleri'nde Dunya Bankası'ndan emekli olan Berzeg, kopeği Tina ile yuruyuşe cıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Gonen ilcesinin meşelik ormanlarında aramalar tum hızı ile surerken, jandarma timleri her taşın altında Korhan Bergez'i arıyor. Balıkesir'in Gonen ilcesinde kaybolan ve adeta sırra kadem basan Korhan Berzeg her yerde aranıyor. Cok az insanın yaşadığı Armutlu kırsal mahallesinde bulunan 83 yaşındaki Korhan Berzeg'in kaybolmasının ardından 8 gun gecti. Arama kurtarma calışmaları devam ediyor. Gonen Kaymakamı Arslan Yurt arama kurtarma calışmalarına katılarak Gonen Jandarma komutanlığından bilgi alarak incelemelerde bulundu.
Edinilen bilgilere gore, Gonen Armutlu kırsal mahallesinde oturan 83 yaşındaki Korhan Berzeg 17 Haziran cumartesi gunu sabaha karşı evinden kopeği ile 1 saatlik doğada yuruyuş yapmak icin cıktı ve bir daha da geri donmedi. Eşi Angela Berzeg (80), o esnada kahvaltıyı hazırlarken Korhan Berzeg, kopeği ile 1 saatlik cıktığı yuruyuşten eve donmemesi uzerine aile, kayıp bildirimi icin jandarmaya aradı. Jandarma ekipleri, komando timleri, Gondak, Sarr arama kurtarma, JASAT, Gonen Orman İşletme Şefliği, ve Artema yuruyuş grubunun da katıldığı arama kurtarma calışmaları 83 yaşındaki Korhan Berzeg'in bulunması icin halen devam ediyor. 8 gun gecmesine rağmen devlet tum imkanları kullanarak havadan dron ile, karadan da ekipler halinde aramaları surduruyor.
Kayıp mı kacırıldı mı?
Korhan Berzeg'in sır dolu kayboluşu herkesi endişelendirirken, farklı senaryolar da gundeme gelmeye başladı. Berzeg Ailesi, gunlerdir yapılan aramalar icin yetkililere teşekkur ederken, en ufak bir iz dahi bulunmaması dolayısı ile Korhan Berzeg'in kacırılmış olabileceğini duşunmeye başladı. Aile, kucuk bir koy olan Armutlu'da kimseden şuphelenmediklerini ifade etti. İHA mikrofonlarına konuşan Korhan Berzeg'in eşi Angela Berzeg "Her zamanki saati 08.00'de kalktı, bizim birde cins kopeğimiz var. Onunla birlikte doğada yuruyuşe cıktı. Normal şartlarda 1 saat icinde eve gelirdi ve birlikte kahvaltımızı yapardık. 2 saat boyunca bekledim. Gelmeyince akrabamız olan Levent Berzeg'in yanına gittim ve durumu Jandarma Ekiplerine bilgi verdik. Yakınlardan seslendik ama ses alamadık. 17 Haziran cumartesi gunu saat 08.30'da evde kopeği ile birlikte cıktı o cıkış bir daha haber alamadık. Akli dengesi yerinde ancak yakın yaşandıklarını bazen unutuyor. Umarım bir şey olmaz eve doner" şeklinde konuştu.
Angela Berzeg, eşine kısa sure once Alzheimer teşhisi konulduğunu soylerken, hastalığın henuz cok başında olduğunu oldukca dinc ve sağlıklı olduğunu ifade etti.
Korhan Berzeg'in İngiltere'de yaşayan kızı Nisa Berzeg ise şunları soyledi: "Bir hafta oncesine kadar her şey normaldi. Buraya bir hafta once gelmeden once her şey yolundaydı. Babam 83 yaşında. Oldukca dinc ve guclu. Daha 2 sene oncesine kadar tenis oynuyordu. Son derece sağlıklı, bilinci yerinde. Bir sağlık problemi yok. Hic bir iz bulunmadı. Ne bir ayak izi, ne de bir kan izi. Kacırılmaktan başka bir şey duşunmuyorum. Ne kopekten, ne de Korhan Bey (babası) hic bir iz yok. Jandarma her yerde arıyor. Koyde hep aileler oturuyor. Burada kimseden şuphelenmiyorum. Belki bir fidye olabilir. Bir telefon gelmedi ama olabilir".
Korhan Berzeg'in yeğeni Levent Berzeg ise yaşadıklarını anlattı. Levent Berzeg, "Saat 11 gibi yengem geldi. Korhan icin eskiceşmenin oralara baktım ama goremedim dedi. Tina diye amca diye bağırdık. Kocaalan tarafına cıktık. Aradık ama en ufak bir belirti yoktu. Jandarmaya haber verdik. Sağlığı iyiydi, 2 gun once sohbet ettik" şeklinde konuştu.
Bakan Şimşek ile mesai arkadaşı
Ote yandan, Korhan Berzeg'i arama calışmaları devam ederken, konuyla ilgili ilginc bir detay ortaya cıktı. Uzun yıllar Amerika'da Dunya Bankası'nda gorev alan ve bir sure de İstanbul'da finans uzerine calışan Korhan Berzeg'in gecmiş yıllarda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile beraber mesai yaptıkları anlaşıldı. Ailesi, Mehmet Şimşek'in bakan olması sonrasında Korhan Berzeg'in 'Mehmet, ekonominin başına gecerse kısa surede Turkiye'nin ekonomisi duzelir' şeklinde yorumda bulunduğunu soyledi.