Adana'da elinden kacırdığı koyunu yakalayıp darbederek bayıltan kasap, polis tarafından yakalandı. Ekiplerin şahsı yakalamak icin bolgede 100'e yakın guvenlik kamerası kaydını tek tek incelediği, yaklaşık 200 kişiyle de goruştuğu oğrenildi. Mahkemeye cıkartılan kasap, "Yormak icin oyle yaptım" derken, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, 22 Haziran'da merkez Yureğir ilcesine bağlı Bahcelievler Mahallesi'nde oğle saatlerinde meydana geldi. Kasaplık yapan Hasan A. (29), bir kişiyle 200 TL karşılığında adaklık koyununu kesmek icin anlaştı. Koyunu keseceği sırada elinden kacıran Hasan A., bir sure boyunca koyunun peşinden koştu ve sonunda yakaladı.
Daha sonra Hasan A., iterek goturmeye calıştığı koyun direnince, hayvanı darbetmeye başladı. Sersemleyen koyunun kuyruğundan cekip yerden yere vuran Hasan A., bayılmasına neden oldu. Yaşanan şiddet, cevredeki bir vatandaş tarafından cep telefonuyla goruntulendi.
Sosyal medyaya duşen goruntuler polisi harekete gecirdi
Goruntulerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından İl Emniyet Mudurluğu Asayiş Şube Mudurluğu Cevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Buro Amirliği ekipleri harekete gecti. Ekipler, ilk olarak sosyal medyaya goruntuyu atan şahsı bulup adresi aldı ve ardından cevredeki 100'e yakın guvenlik kamerası goruntulerini inceledi. Goruntulerden şahsı tespit edemeyen ekipler, bolgede yaklaşık 200 kişiyle goruşerek şahsın Hasan A. olduğunu belirledi.
Kocavezir Mahallesi'nde başka bir koyunu kesmek uzereyken yakalanan Hasan A., 5199 sayılı Kanun'un 14.maddesi ve 28/A maddesi uyarınca 'Hayvana işkence ve eziyet' sucundan gozaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde sucunu kabul eden Hasan A., "Koyun elimden kactı ve bir sure sonra yakaladım. Daha sonra da onu yormak icin ite kalka goturdum. Koyun bayılınca da kesip sahibine teslim ettim" dediği oğrenildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hasan A., cıkartıldığı nobetci mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.