Bursa Uludağ Universitesi (BUU) Hukuk Fakultesi, diploma almaya hak kazanan oğrenciler icin geniş katılımlı bir mezuniyet toreni duzenledi. Bursa Uludağ Universitesi (BUU) Hukuk Fakultesi, diploma almaya hak kazanan oğrenciler icin geniş katılımlı bir mezuniyet toreni duzenledi.
Prof. Dr. Mete Cengiz Kultur Merkezi'nde gercekleştirilen 2022-2023 Eğitim-Oğretim Yılı 12. Donem Mezuniyet Toreni'ne BUU Rektoru Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bursa Buyukşehir Belediyesi Başkan Vekili Arif Bayrak, Hukuk Fakultesi Dekanı ve Rektor Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriyya Arı, Bursa Barosu Genel Sekreteri Avukat Yener Poroy, akademisyenler, mezun olmaya hak kazanan oğrenciler ve aileleri katıldı.
Genc ama seckin bir fakulte
Torende konuşan BUU Rektoru Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; Bursa Uludağ Universitesi yarım asra yaklaşan deneyimi ile Turkiye'deki universiteler arasında mumtaz bir yere sahiptir. Bu deneyim Bursa Uludağ Universitesi'ni Turkiye'nin 206 universitesi icerisinden "Araştırma Universitesi" unvanına sahip 23 universitenin olduğu seckin bir lige dahil olmasını sağladı. Araştırma Universitesi ligi icerisinde olmak universitemizin diğer universitelerden pozitif yonde ayrışmasını sağlayan bir cok imkan sunuyor. Bu imkanlardan universitemiz icin layıkıyla yararlanmak icin calışmalarımızı surduruyoruz. Hukuk Fakultemiz genc yaşına rağmen son derece hızlı yol aldı ve ulkemizdeki Hukuk Fakulteleri arasında seckin bir yerde konumlamayı başardı. Hukuk'un onemi malum. Bu anlamda guclu bir akademisyen kadrosuna sahip Hukuk Fakultemizi desteklemeyi her zaman olduğu gibi surdureceğiz. Hayatları boyunca cocuklarına desteklerini hicbir zaman esirgemeyen kıymetli aileler başta olmak uzere "adalet" kavramını oğrencilerimize ilmek ilmek işleyen değerli hocalarımızı ve mezunlarımızı gonulden tebrik ediyorum" dedi.
Temel kriterimiz adalettir
Hukuk Fakultesi Dekanı ve Rektor Yardımcısı Prof.Dr. Zekeriyya Arı ise, "Aynı yollardan gecmiş birisi olarak her mezuniyet toreninin mutlulukla huznun, buruklukla geleceğe olan umudun yan yana olduğu bir donem olduğunu soyleyebilirim. Tarihte pandemi ve depremin getirdiği bu kadar zor badirelerin olduğu bir donemde oğrencilik yaşayan pek az oğrenci vardır. Temel kriterimiz Adalettir. Adalet mulkun temeli olduğu gibi varlığın da temelidir. Sağlığın da, eğitimin de, ekonominin de temeli adalettir. Dolayısıyla adalet hayatımızın her alanındadır. Oğrencilik hayatları boyunca oğrencilerimize de bu kavramı aşılamaya gayret gosterdik. Sevgili mezunlarımıza oğrencilik hayatlarında başarılar diliyor, fakultemizin kuruluşundan bu yana emekleri buyuk olan Prof.Dr. Doğan Şenyuz hocamız başta olmak uzere, akademik ve idari personelimize teşekkur ediyorum. Bursa Uludağ Universitesi Hukuk Fakultesi'nin kurulduğu gunden bugune kadar pek cok yatırımla desteklerini gorduğumuz Gemlik Belediyesi'ne şukranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.
Acılış konuşmalarının ardından dereceye giren oğrencilere hediyeleri takdim edildi. Yaş kutuğune plaket cakılması ve anı belgelerinin dağıtılmasının ardından oğrencilerin hep birlikte kep fırlatmasıyla birlikte toren sona erdi.