Bursa'da kız arkadaşıyla birlikte yuruyuş yaptığı ormanda, acık alanda tuvaletini yaptığı icin tartıştığı iki kişiyi vurarak yaralayan Ayberk Demirok (23), ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Demirok sucunu itiraf ederken, Demirok'un tutuksuz yargılanmasına karar veren hakim "20 yıllık hakimim, ilk kez 'sucluyum' diyen birini tahliye ediyorum" dedi. Yıldırım ilcesi Akcağlayan Mahallesi mevkisindeki ormandaarkadaşı Cihangir Muratoğlu ile birlikte icki icen Fuat Gurbuz, tuvalet ihtiyacını acık alanda giderdi. Bu sırada ormanda kız arkadaşıyla birlikte yuruyuş yapan Ayberk Demirok, durumdan rahatsızlık duyarak Fuat Gurbuz'u uyardı.

Demirok, kız arkadaşı M.K. ile yurumeye devam ettiği sırada, kendisine gulduklerini ve alay ettiklerini one surduğu Cihangir Muratoğlu ve Fuat Gurbuz'e yanındaki ruhsatsız tabancasıyla ateş etti.
Muratoğlu ve Gurbuz, vucutlarına isabet eden kurşunlarla yaralanırken, Ayberk Demirok ise kız arkadaşıyla birlikte olay yerinden uzaklaştı. Yaralılar, cevredekilerin ihbarı uzerine bolgeye sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Otomobilin plakasından yola cıkan polis ekiplerinin telefonla aradığı Ayberk Demirok, polis merkezine giderek teslim oldu. Demirok, emniyetteki ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede cıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gonderildi.
UZERİME DOĞRU GELİNCE BİR ŞEY YAPACAKLARINI DUŞUNDUM
Olayla ilgili yurutulen soruşturma tamamlanarak Demirok hakkında, kasten yaralama ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suclarından dava acıldı. Bursa 16. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya sanık Demirok ile muştekiler Cihangir Muratoğlu ve Fuat Gurbuz ile avukatları katıldı.
Polis merkezinde verdiği ifadesini yinelediğini soyleyerek sucunu itiraf eden Ayberk Demirok, olay gununu şu sozlerle anlattı:
"Olay gunu kız arkadaşımla ormanda dolaştığım sırada şu anda duruşma salonunda bulunan, fakat teşhis edemediğim muştekilerden biri idrarını yapıyordu. Ben de bunun uzerine 'Burada bayan var. İnsan biraz utanır' dedim.
Daha sonra benimle alay etmeye başladılar. Uzerime doğru gelince de bana bir şey yapacaklarını duşunerek, 4 bin TL'ye aldığım ruhsatsız silah ile her ikisinin ayağına doğru 3 ya da 4 el ateş ettim"

Muştekileri daha once tanımadığını ve aralarında husumet olmadığını belirten Demirok, tahliyesini talep etti.
"BİZE ATEŞ EDEN DAHA UZUN BOYLUDU"
Fuat Gurbuz ise kendisini yaralayanın sanık Ayberk Demirok olmadığını soyleyerek, "Eylemi gercekleştiren şahıs biraz daha uzun boylu ve yapılıydı ve boyu 10 santimetre daha uzundu. Eylemi gercekleştiren şahıs, kız arkadaşının arkasında durarak bir şarjor mermiyi uzerimize boşalttı. Bana 4 el ateş edildi. Hepsi de vucuduma temas etti. Elimdeki yaralanmanın nedeni de yuzume doğru ateş etmek istemesidir, bu nedenle mermilerden birisi benim parmağıma geldi. Bana ateş eden şahıs solaktı. Sol el ile ateş ediyordu. Ben şu an huzurda olan sanıktan şikayetci değilim" diye ifade etti.
"ATEŞ EDEN SOLAKTI"
Cihangir Muratoğlu da Fuat Gurbuz'un beyanına katıldığını ve kendilerine ateş eden kişinin başkası olduğunu belirterek, "Bize ateş eden şahıs solaktı. Sanık bana 3 el ateş etti. İkisi bana isabet etti. Kaldı ki yanındaki bayan mudahale etmeseydi ya enseme ya da omzuma mermiler isabet edecekti. Sanık ile aramızda 3 metre mesafe vardı. Ben alkol almamıştım. Diğer arkadaşım biraz alkol almıştı. Ben bu sanıktan şikayetci değilim" şeklinde konuştu.

"20 YILLIK HAKİMİN."
İfadelerin ardından mahkeme hakimi, muşteki beyanlarını dikkate alarak Ayberk Demirok'un yurt dışına cıkış yasağı ile birlikte tahliyesine karar verdi ve "20 yıllık hakimim, ilk kez 'Sucluyum' diyen birisini tahliye ediyorum" dedi. Tanık M.K.'nın zorla getirilmesine karar verilerek duruşma ertelendi.