"Planladığımız kalıcı yatırımlarımız derslik sayısı itibarıyla bittiğinde, deprem bolgesindeki butun illerde eğitim ortamları hem insan kaynağı hem de fiziksel kapasite acısından 6 Şubat'tan onceki surecin minimum yuzde 10-15 daha iyi bir noktasında olacak" Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem bolgesindeki butun illerde eğitim ortamlarının hem insan kaynağı hem de fiziksel kapasite acısından 6 Şubat'tan onceki surecin minimum yuzde 10-15 daha iyi bir noktasında olacağını soyledi.
Erzurum Valiliğini ziyaret eden Tekin, Vali Okay Memiş, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mehmet Emin Oz, Selami Altınok, Fatma Oncu, Abdurrahim Fırat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Buyukşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Kucukoğlu ve kurum temsilcileriyle bir araya geldi.
Ziyaretinin ardından konuşan Tekin, Milli Eğitim Bakanı olarak atandıktan sonraki ilk seyahatlerini, eğitim ve oğretim ihtiyaclarını gidermek amacıyla "asrın felaketi" olarak tanımlanan depremlerin etkilediği bolgelere yaptıklarını anımsattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun destekleriyle bolgede eylul başı itibarıyla eğitim oğretim surecinin sağlıklı bir şekilde başlayacağı ortamı oluşturduklarını anlatan Tekin, "Planladığımız kalıcı yatırımlarımız derslik sayısı itibarıyla bittiğinde, deprem bolgesindeki butun illerde eğitim ortamları hem insan kaynağı hem de fiziksel kapasite acısından 6 Şubat'tan onceki surecin minimum yuzde 10-15 daha iyi bir noktasında olacak." diye konuştu.
Erzurum'un, bu coğrafyada hem Turk-İslam devlet geleneği hem de Kurtuluş Savaşı mucadelesindeki katkısı acısından Anadolu'nun mihenk taşlarından biri olduğunu vurgulayan Tekin, şoyle devam etti:
"Cumhurbaşkanı'mızın cizdiği Turkiye Yuzyılı projeksiyonu acısından Erzurum, hem kurtuluş mucadelesi hem gecmiş ile gelecek arasında kurulacak bağ hem de tam bağımsız, ozgur ve dunya liginde onemli yeri olan bir ulke olmamız acısından, Kurtuluş Savaşı mucadelesinde kongreler surecinde verilen 'Manda ve himaye kabul olunamaz.' mesajı uzerinden Turkiye Yuzyılı'nın oluşumu ve inşası acısından en guzel mesajların verileceği yer kuşkusuz."
Milli Eğitim Bakanı Tekin, Erzurum'un, tarihsel onemine uygun bicimde yeniden canlanması, yeniden Turkiye acısından kilit illerden biri olması icin yoğun calışma icine gireceklerini belirterek, "Başta butun milletimiz olmak uzere tum İslam aleminin ve Erzurumlu hemşehrilerimin bayramını tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.