Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Cocuklarınızı okula gonderiyorsunuz ama okula gonderdiğiniz cocuklara annelik ve babalık hukukunu ihmal etmeden ustunuze duşeni yapmanızı istiyorum. Cunku Milli Eğitim Bakanlığı ve oğretmenlerimiz, tek başına bunu yapamaz." dedi. Erzurum'daki bayramlaşma programından sonra baba ocağı Uzundere ilcesine gecen Tekin, burada partililer ve vatandaşlarca ciceklerle karşılandı.
Tekin, bayramlaşıp bir sure sohbet ettiği vatandaşlarla fotoğraf cektirip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.
Bakan Tekin, buruda yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığının 1 milyon 200 bin personeli, 21 milyona yakın oğrencisiyle 85 milyonun tamamını ilgilendirdiğini soyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, secim sureci ve sonrasında, eğitimle ilgili bambaşka hayallerinin olduğunu ve "Turkiye Yuzyılı" diye bir kavram inşa ettiğini vurgulayan Tekin, şoyle devam etti:
"Cumhurbaşkanımız, '21'inci yuzyılda artık dunyadaki buyuk devletler bize sormadan iş yapamayacak, cunku bu yuzyıl bizim yuzyılımız olacak' dedi. Turkiye Yuzyılı'nı inşa edecek ve taşıyacak kadrolar da Milli Eğitim Bakanlığı ve onun bunyesindeki okullarda yetişecek. Dolayısıyla aslında Cumhurbaşkanımız, butun bu hayallerini, butun bu ideallerini hayata gecirebileceği bir pozisyonda bizi değerlendirmiş oldu. Bu da heyecanımızı, yoğunluğumuzu ve manevi sorumluluğumuzu bir kat daha artırıyor."
Gelecek kuşaklar adına ulkedeki insanların daha ekonomik ve daha huzurlu bir ortamda yaşaması icin cok calışacaklarını ifade eden Tekin, bunun icin ellerinden gelenin daha fazlasını yapacaklarını belirtti.
Uzundere ve Erzurum'a, calıştığı her kurumda ve donemde elinden geldiği desteği vereceğini aktaran Tekin, gorevi suresince vatandaşlardan ozellikle "fiili ve kavli" dua istediğini dile getirdi.
- "Oğretmenlerimiz tek başına bunu yapamaz"
Kendisinden destek istenilen her konuda elinden geldiğince memlekete hizmet etmeye calışacağını belirten Tekin, şunları kaydetti:
"Cocuklarınızı okula gonderiyorsunuz ama okula gonderdiğiniz cocuklara annelik ve babalık hukukunu ihmal etmeden ustunuze duşeni yapmanızı istiyorum. Cunku Milli Eğitim Bakanlığı ve oğretmenlerimiz, tek başına bunu yapamaz. Bir cocuğa hem anne hem baba hem kardeş hem abi hem abla hem de oğretmen olmasını istediğimizde biraz fazla yuk yuklemiş oluyoruz. O yuzden fiili duadan kastım, once kendi cocuklarımızı guzelce yetiştirmek icin elimizden geldiğince anne baba, nene dede, vazifesini yerine getirmenizi istiyorum. Kavli dua da namazlardan sonra Allah'tan bizim icin yardım dileyin. Şimdiden tek arzumuz budur. Herkesin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Buyuklerin de ellerinden opuyorum."