Merhaba,
Aklıma takılan canımı cok sıkan bir durum ile karşı karşıyayım cozumu sizde aramaya karar verdim inşallah yardımcı olursunuz.
19.08.2016 cuma gunu yani gecen cuma Trabzon ESC Apple mağazasından 4 bin TL peşin parasını verip iPhone 6S Plus telefonunu aldım. Eve geldim kutuyu actım kurulumunu yaptım birde ne goreyim telefonumun titreşimi bozuk. Bunu o gunun akşamı fark ettim. Hafta sonu kapalı olduğu icin gidemedim. Pazartesi gunu kutumu alıp iPhone mağazasına gidip telefonumu verdim. Bana değişim olacağını soylediler. Bu hafta icinde telefonum elime ulaşacakmış, fakat kutusuz olarak sadece cihaz değişimi yapılacağını soylediler. Merak ettim neden kutusuz sadece cihaz gelecek diye araştırma yaptım internet uzerinden. Baktıktan sonra değişimden gelen kutusuz cihazların SWAP urun olduğunu yani bozulan telefonların sokulup havuzda toplanıp sağlam parcaların tekrar montelenip sıfır kasa ile geldiğini duydum. Bu beni rahatsız etti. Başkasnının kullandığı telefonun parcalarını neden kullanayım bunu siz de olsanız kabul etmezsiniz. Sormak istediğim soru şu, Appleden gelen değişim urunu olan iPhone cihazları bu şekilde mi uretiliyor yoksa fabrika cıkışı olup tamamen her bir parcası sıfır urun olarak uretilip mi getiriliyor ? Telefonu daha yeni aldım 2 kere şarj ettim hemen gidip geri verdim bozuk olduğu icin. Değişimden gelecek telefon tamamen sıfır cihaz mı daha once hicbir kullanıcı tarafından kullanılmamış mı olacak?
Arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum lutfen yardım edin.