Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır:- "Rabbimden tum emekcilerimize, tum calışanlarımıza, tum girişimcilerimize ve aziz milletimize nice guzel bayramlar yaşatmasını temenni ediyorum" Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul ve Kocaeli'deki bazı sanayi tesislerini ziyaret ederek işcilerle bayramlaştı.
Bakanlıktan yapılan acıklamaya gore Bakan Kacır ve beraberindeki heyet, Kurban Bayramı dolayısıyla, İstanbul Pendik'teki AKCAM ile Kocaeli-Dilovası'ndaki Diler Demir Celik fabrikalarına ziyarette bulundu. Kacır, burada bayramlaştığı işcilere baklava da ikram etti.
Uretim hakkında yetkililerden bilgi alan Kacır, bayram oncesi tesislerin urunlerini yetiştirebilmek icin buyuk bir kapasite ile calıştığını belirtti. Herkesin bayramını tebrik eden Kacır, "Rabbimden tum emekcilerimize, tum calışanlarımıza, tum girişimcilerimize ve aziz milletimize nice guzel bayramlar yaşatmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.
Alın teri dokmeye devam eden calışanlar ile bir araya gelmek istediklerini bildiren Kacır, "Emekcilerimizin bayramını tebrik etmek istedik. Bir cam eşya ureticimize ve bir de demir celik uretim tesisimize ziyarette bulunmuş olduk. Turkiye'miz her iki sektorde de dunyanın onde gelen ureticilerinden." değerlendirmesinde bulundu.
Kacır, Turkiye'nin duz cam uretiminde Avrupa'da birinci, dunyada da beşinci olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Demir celikte de Avrupa'nın en buyuk birinci ya da ikinci ureticisi oluyoruz, farklı yıllarda, yine dunyanın en buyuk yedinci ureticisi konumundayız. Tabii bu sektor ozellikle karbon emisyonlarının azaltılmasında da buyuk bir donuşum icerisinde."
Kacır, demir celik tesislerinin nitelikli celik uretimi konusunda son yıllarda yatırımlarını hızlandırdığına dikkati cekerek, bu sureclerde yatırımcıların yanında olmaya, alın teri doken emekcileri desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.
Ziyaretlerde Bakan Kacır'a, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Ahmet Yozgatlıgil, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Buyukşehir Belediye Başkanı Tahir Buyukakın, Pendik Kaymakamı Hulya Kaya ile diğer yetkililer eşlik etti.