Merhabalar. Bildiğimiz uzere 2022 yılında sıfır iPhone almak biraz zor.
Bazılarımız da gecmiş senelerde cıkan iPhone'ları almayı duşunuyor.
Bende iPhone 7 kullanan birisi olarak 2016 yılında cıkmış ve hala da iOS 15 alan iPhone 7 alınır mı, bunu size anlatmaya calışacağım.
Şimdi, iPhone 7'nin 3 farklı depolama secenekli cihazları bulunuyor. Bunlar da 32 GB, 128 GB ve 256 GB. Ben 128 GB kullanıyorum ve gayet de memnunum. Size onerim eğer iPhone 7 alacaksanız en az 128 GB olsun. Ben 128 GB kullanıyorum ve hic depolama ile ilgili bir sorun da yaşamıyorum.
iPhone 7'de IPS teknolojisine sahip 4.7 inc ekranlı, tek elle kullanıma son derece musait. 1334×750 piksel cozunurluklu ekranı bulunan cihazda 326 ppı, 1400:1 kontrast ve 3D touch teknolojisi bulunuyor. Wide color gamut display ozelliğinin eklendiği iPhone 7'nin ekranı, iPhone 6S vs 6 modellerine gore goze daha iyi gelen bir deneyim sunuyor.
iPhone 7'nin 4.7 inc ekranı olması biraz bize kucuk geliyor olabilir. Ama elimize de cok rahat oturuyor. Eğer daha buyuk olmasını istiyorsanız iPhone 7 Plus alabilirsiniz.
iPhone 7'ye dort cekirdekli Apple 10 Fusion işlemcisi guc veriyor. 16 nm uretim surecine sahip dort cekirdekli işlemci ilk gelen bilgilere gore yoğun iş gucu altında 2.4 GHz hıza erişebilecek. Apple‘a gore bu işlemci selefine gore CPU tarafından %40, GPU tarafından ise %50 daha guclu.
Apple A10 Fusion işlemcisi, oyun oynarken biraz ısınsa da verdiği performans hala coğu Android telefonlardan daha iyi.
iPhone 7, 12 megapiksel cozunurluklu bir kameraya sahip. Daha buyuk bir sensorun yer verildiği iPhone, OIS ozelliğini donanımsal anlamda destekliyor. Cihazda yer alan 1/2.6 inc buyukluğundeki sensor, selefine gore daha iyi renk ve alan derinliği sağlayacak. Arka kameraya bu defa cift LED flash yerine dort LED'li true tone flash eşlik ediyor. iPhone 7'de ayrıca daha buyuk bir lens kullanılıyor. iPhone 6S serisinde arka kameralarda f/2.2 lenslere yer veren Apple, yeni nesil IPhone'da ise f/1.8 diyafram acıklığına sahip lens kullanıyor.
Bir de şunu soylemek isterim; iPhone 7 2016 yılında cıkmış bir cihaz ve ana kamerasından 4K 30 kare video cekebiliyorsunuz. Bu ozellik acıkcası benim cok hoşuma gitti diyebilirim
Batarya da 1960 mAh maalesef. Bu batarya ile bir gun telefonu kullanabilirsiniz. Ama bataryanız eskidiği zaman da yeni bir batarya almayı duşunurseniz de guclenmiş bataryalar var. Onlar da 2130 mAh. Onları da almanızı oneririm. Ozellikle de Deji cok iyi bir marka. Yorumlar da okumuştum da bataryayı satın alanlar icerisin de guclendirilmiş batarya ile telefonu 2.5 - 3 gun kullananlar da vardı.
Yani size diyeceğim şu ki; eğer piyasa da uygun bir telefon bulmak isterseniz bu telefon tam size gore.
Bu arada bu telefon hala iOS guncellemelerini de alıyor. Hatta az once iOS 15.4 kurdum telefona. iOS 16 alacak cihazlar listesinde de iPhone 7'yi gormek mumkun. iOS 17'yi de alabilir de almayabilir de. Orası tam kesin değil işte. Orası keşke kesin olsaydı.
Bu telefonu almış olursanız hem uygun fiyata almış olursunuz, bir iPhone telefon almış olursunuz, hala iOS 15 guncellemesi alan ve iOS 16 guncellemesini de alacak olan bir telefon almış olursunuz.
Bu arada bu ilk Blog'um. Eğer bir hatam varsa affola.