Diyarbakır'dan bayram ziyareti icin otobusle Mardin'e giden ailenin, icinde kızları Maroteaux-Lamy (MPS Tip 6) hastası Medine Sayan'ın (15) tedavisi icin coğu borc alınan yaklaşık 500 bin TL'lik altının olduğu valizi yanlışlıkla alan 2 yolcu, valizlerin karıştığını fark edip polise teslim etti. Sayan ailesinin valizi, polis ekipleri tarafından tutanak karşılığında ailenin yakınlarına verildi. Medine Sayan, "Ben bayramda cifte bayram yaşadım, cok mutlu oldum. Bayramım daha da guzelleşti. Herkese teşekkur ederim" dedi. Diyarbakır'da yaşayan Maroteaux- Lamy (MPS Tip 6) hastası, 104 santimetre boyundaki Medine Sayan'ın ailesi, bayram ziyareti icin Mardin'in Kızıltepe ilcesine gitti. Aile, Medine'nin İstanbul'da goreceği tedavi icin, coğu borc alınan, yaklaşık 500 bin TL'lik altını da yanlarına alıp valize koydu. Aile, Kızıltepe otogarında aldıkları valizi eve gidip actıklarında icindeki eşyaların kendilerinin olmadığını gordu. Otogara giden aile başka kırmızı valizli 2 yolcunun Mardin'de indiğini oğrendi. Bu kez Mardin'e giden aile guvenlik kameralarından sonuc alamayınca, Diyarbakır'a donerek otogardaki guvenlik kameralarına baktı. Aile, goruntulerden, bindikleri otobuse kırmızı valizli 2 yolcunun bindiğini gordu. Valizlerin karıştığını anlayan aile, tekrar Mardin'e gidip guvenlik kamerası goruntulerini polise vererek, valizlerini alan yolcuların bulunması icin şikayetci oldu.
Valizi alan ve isimleri acıklanmayan yolcular, durumu fark ederek, karışan valizi Nusaybin İlce Emniyet Mudurluğu Cumhuriyet Şehit Nurettin Ersoy Polis Merkezi Amirliği'ne goturup teslim etti. Polis ekipleri de Sayan ailesini arayarak, tutanak karşılığında altınları ilcedeki yakınlarına tutanak karşılığı verdi. Aile de şikayetinden vazgecti.
'DUYARLI VATANDAŞIMIZA TEŞEKKUR EDİYORUZ'
Medine'nin dayısı Mehmet Şerif Gungongur (46), valizin karıştığını fark eden yolculara duyarlı davrandıkları icin teşekkur etti. Gungongur, "Valizi alan kişi direkt eve gidiyor ve o valize hic bakmıyor. Yaptığımız haber uzerine konu gundeme oturduğu icin o da merak edip valize bakmış, altın olduğunu fark edince emniyet mensuplarına getiriyor. Onların aracılığıyla emniyet mensupları bizi arıyor ve cantamızın bulunduğunu soyluyor. Duyarlı vatandaşımıza da cok teşekkur ediyoruz. Allah razı olsun, boyle duyarlı vatandaşlarımızın olması bizi mutlu ediyor. Demiroren Haber Ajansı, Diyarbakır ve Mardin Emniyet mensuplarına da başarılı calışmalarından dolayı teşekkur ediyorum. Hepsinin emeği gecti. Şu an cifte bayram yaşıyoruz. Hepsi Medine icindi, Medine icin cifte bayram" dedi.
'COK MUTLU OLDUM'
Tedavi parası bulunduğu icin cok mutlu olduğunu soyleyen Medine Sayan ise "Birkac gun once tedavi param kaybolmuştu. Polis ağabeylerim bunu araştırdı ve televizyonda yayınlandıktan sonra alan kişi altınlarımızı geri getirdi. Ben bayramda cifte bayram yaptım, cok mutlu oldum. Bayramın daha guzelleşti. Herkese teşekkur ederim. Altınları getiren abiye de cok teşekkur ederim. Allah razı olsun" diye konuştu.
Otogarda valizler karıştı: Medine'nin tedavisi icin biriktirilen 500 bin TL'lik altın kayıp