İrlanda Ligi'nin koklu takımlarından Shelbourne Futbol Kulubu'nun coğunluk hisselerini satın alan Acun Ilıcalı, "Hedefimiz; bu guzel kulubu tekrar başarılı gunlerine kavuşturmak" dedi. Acun Ilıcalı, İrlanda Premier Lig takımı Shelbourne Futbol Kulubu ile ilk basın toplantısını gercekleştirdi. Acun Ilıcalı, Andrew Doyle ve Tan Kesler'in katılımıyla gercekleşen basın toplantısında yeni yatırımlar ile kulubun yeni stratejileri acıklandı. Shelbourne'u satın alma surecini anlatan Acun Ilıcalı "Bu hikaye 5 gunde gercekleşmedi. Bu operasyonu hayata gecirmek uzun bir surecti. İrlanda'da farklı kulupler ile konuştuk fakat gunun sonunda Dublin'de Shelbourne adında gizli bir hazine olduğunu keşfettik. Hedefimiz; bu guzel kulubu tekrar başarılı gunlerine kavuşturmak. Buyuk başarıların uzak olduğunu duşunmuyorum. Bu macera icin cok heyecanlıyım. Turk ve İrlanda halkının birbirine cok benzediğini duşunuyorum. İkisi de duygusal, durust ve iyi insanlar. Bu ulkede olmaktan cok mutluyum. Geleceğe pozitif bakıyorum. Bugun bu uzun yolculuğun ilk gunu. Umuyorum ki kulup icin başarılı bir gelecek inşa edeceğiz" diye konuştu..
"İrlanda futbolu ve Shelbourne'deki buyuk potansiyeli goruyoruz"
Hull City ve Shelbourne FC kuluplerinin birbirini destekleyeceği kadar kendi liglerinde bireysel başarılarının da onemli olduğunu belirten Acun Ilıcalı, "Hull City ile birlikte futbolda iyi bir geleceğin daha fazla oyun alanına sahip olarak geliştiğini gorduk. Son iki yılda Hull City ile guzel bir başarı elde ettik. İrlanda futbolu ve Shelbourne'deki buyuk potansiyeli goruyoruz. Shelbourne, yeteneklerimizi gostermek icin doğru fırsat. İki takımın da guclu olması her ikisine de fayda sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
"Shelbourne'u Avrupa kupalarında guclu bir şekilde oynayacak konuma getirmek istiyoruz"
Acun Ilıcalı, Shelbourne FC icin hayallerini acıklarken taraftar kitlesinin oneminden de bahsederek şunları şoyledi: "İnandığımız teknik direktorumuz ile Shelbourne'u Avrupa kupalarında guclu bir şekilde oynayacak konuma getirmek istiyoruz. Vizyonumuz, Shelbourne'de zafer ve başarıyla dolu bir futbol oynamak. Bu başarı, hem takım hem de taraftarlar icin. Shelbourne taraftarlarının bana yolladıkları videoları gorunce cok seviniyorum, boyle bir enerji ve sevgiyle karşılaştığım icin gurur duyuyorum. Cocuklar maclara buyuk bir enerjiyle geliyor, cocukları cok sevdiğim icin bu beni ayrıca mutlu ediyor. Futbolseverler motivasyon arıyor. Tum taraftarları daha fazla motive ederek taraftar kitlemizi genişletmek istiyoruz. Şu andan itibaren ilk hedefim taraftarla buluşmak, onlarla konuşmak."