Tokat'ın Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagol, Liselere Geciş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda tam puan alan Hacı Hasan Ocak'ın lise oğrenimi masraflarını belediye olarak karşılayacaklarını soyledi. Erbaa'da apartman gorevlisi olarak calışan Fahri ve Hilal Ocak ciftinin uc cocuğundan biri olan Gaziosmanpaşa Ortaokulu oğrencisi Hacı Hasan Ocak, LGS sınavında tum soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.
Erbaa Belediye Başkanı Karagol, Hacı Hasan ve ailesini evlerinde ziyaret ederek başarılı oğrenciye cep telefonu hediye etti.
Karagol, Hacı Hasan Ocak'ın başarısından dolayı mutlu olduklarını dile getirerek "Tebrik ediyoruz. İnşallah bundan sonraki eğitim sureciyle alakalı yanında olacağız. Ne eksiği varsa, nasıl talebi oluşursa ona destek cıkacağız. İnşallah eğitim masraflarıyla alakalı onun yanında olduğumuzu ifade ettik. Kendisi de kabul ederse lise masraflarını eğitim sureci boyunca bizler sağlamak istiyoruz. Kendisine Erbaa adına teşekkur ediyorum." dedi.
Hacı Hasan Ocak da yıl boyunca kitap okuyarak, soru cozerek sınava hazırlandığını, başarının disiplinli calışmaktan gectiğini kaydetti.