CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Ozcan, bomba bir iddiada bulundu. Ozcan, "Yuruyuşten vazgecmem icin Kılıcdaroğlu'nun cevresinden siyasi ruşvet teklif edildi" dedi. CHP'den ihrac edilmek istenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Ozcan, Bolu'dan Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne yuruyeyeceğini acıklamıştı. Ozcan, yuruyuşu gercekleştirmemek icin Kılıcdaroğlu'nun cevresinden kendisine ruşvet teklif edildiğini iddia etti.
İhlas Haber Ajansı'nın haberine gore, Bolu'dan Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne yuruyecek olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Ozcan, "Yuruyuşten vazgecmem icin Kılıcdaroğlu'nun cevresinden siyasi ruşvet teklif edildi" dedi.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Ozcan, yarın Bolu'dan Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne yapacağı yuruyuş oncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Belediye Başkanı Tanju Ozcan, saat 14.00'da Anıtpark'tan yola cıkacağını ifade etti. Yuruyuş oncesinde acıklamalarda bulunan Ozcan, yuruyuşten kendini vazgecirmek icin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nun cevresinden siyasi ruşvet teklif edildiğini acıkladı.
"BENİ KOLTUK MERAKLISI, KOLTUK SEVDALISI TİPLERLE KARIŞTIRMAYIN"
Değişim icin birinin yanması gerektiğini ve yanmak icin hazır olduğunu dile getiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Ozcan, "Bu surec icerisinde bazı şeyler değişir mi diye de bekledim aslında. Yani, hani acaba genel başkan gercekleri gorur mu? Genel başkan artık değişimin kacınılmaz olduğunun farkına varmış mıdır?
Ama onun emarelerini gormuyorum. Tam tersi emareler goruyorum. Hala kongreler takvimi başlamış, gorevden alınan orgutler var. CHP tarihinde ilk kez oluyor. Bu şunu gosteriyor, Kemal Kılıcdaroğlu ve başarısız ekibi hala yeni kurultayda 'nasıl secilirim?' derdine duşmuşler. Hala garip gelecek size.
Bana birilerini gonderip bu yuruyuşten vazgecmem karşılığında ceşitli siyasi vaatlerde bulunuyorlar. Yani onlara da soyledim, tekrar soyluyorum, 'Beni koltuk meraklısı, koltuk sevdalısı tiplerle karıştırmayın. Ben bu yuruyuşu gercekleştiriyorum. Ben bu yola baş koydum. Acık soyluyorum' Vallahi de donmeyeceğim, billahi de donmeyeceğim.
O yuzden bana siyasi vaatle falan gelmeyin. Bir yıllık ihrac surecinde de bana ceşitli siyasi vaatlerle gelenler olmuştu. Hepsine kapıyı kapattım. Ben zaten siyasi ikbalimi duşunseydim, butun bunları soyluyor ve yapıyor olmazdım. Boyle durumlarda birisinin kendisini feda etmesi gerekiyor. Halk icin, kendi koltuk sevdasını bir tarafa bırakıp, ulkesini, cocuklarını duşunerek birinin kendini yakması gerekiyor. İşte o biri de ben olmaya hazırım" dedi.
"KEMAL KILICDAROĞLU'NUN CEVRESİ BANA CEŞİTLİ SİYASİ RUŞVETLER TEKLİF EDİYOR"
Secilme hakkının elinden alındığını ifade ederek Kemal Kılıcdaroğlu'na cağrıda bulunan Ozcan, "Belki genel başkan adayı olacağım. Ama o tedbir orada durduğu surece benim secilme hakkımı elimden alıyorsun. Adaletten bahsediyorsun. Ondan sonra da cevrenden bazıları bana ceşitli siyasi ruşvetler teklif ediyor. Yuruyuşten vazgecmem icin, değişik makamlar, mevkiler. Acık olarak soyleyeyim. Bu parti icerisinden gecici ihrac olduğum donemde bu başka partilerden de gelmişti. Ama ben de en başından beri soyledim. Ben ilkeli adamım.
Haksız bir ceza verirlerse bekleyeceğim, dedim. Ve bekledim. Benim derdim zaten koltuk olsaydı cok onceden Kemal Bey'in eteğini yapışırdım. Şimdi Kemal Bey'in cevresinde ceşitli aktif gorevlerde bulunanlardan cok daha once o gorevlere de gelirdim. Benim ilkelerim var. Ben Ataturk'un altı okuna sonuna kadar sahip cıkıyorum. Bu partinin Sorosculara, emperyal guclere, 10 Aralıkcılara teslim edilmemesi icin de elimden ne geliyorsa yapma konusunda kararlıyım. Ben Sayın Genel Başkan'a tekrar sesleniyorum, ben bu yuruyuşten bu tur siyasi ruşvet teklifleriyle vazgecmem. Cunku ben kendi ikbalimi, geleceğimi yakmaya hazırım. Yeter ki bu parti siyasi duzene girsin rayına otursun diye" diye konuştu.
"KEMAL KILICDAROĞLU 'ADAY OLMAYACAĞIM' DERSE BEN BU YURUYUŞTEN VAZGECERİM"
Yuruyuşten vazgececeği şartları sıralayan Ozcan, "Sayın genel başkan, 'yarın itibariyle ben gorevimden istifa ediyorum. Olağanustu kurultay cağrısı yapıyor. Tuzuğu demokratik bir hale getirmek icin arkadaşlarım bir calışma yaptılar. Bunu kamuoyuyla paylaşıyorum. Ve kurultayda aday olmayacağım' dediği takdirde ben bu yuruyuşten vazgecerim. Demezse sonuna kadar. İnceldiği yerden de kopar" dedi.