Fransa'da 17 yaşındaki Cezayir asıllı gencin polis kurşunuyla olumunun ardından başlayan olaylar onceki gunlere kıyasla azaldı. Ancak Marsilya ve Lyon'da tansiyon yine yuksekti. Olaylarda cıkan yangına mudahale eden bir itfaiye erinin hayatını kaybettiği acıklandı. Fransa'daki olayların en az 1 milyar euroluk hasara yol actığı tahmin ediliyor Gunlerdir savaş alanına donen Fransa'da olaylar 6. gecede nispeten duruldu...
27 Haziran'da Cezayir kokenli 17 yaşındaki Nahel'in polis kurşunu ile olumunun ardından Nanterre'de başlayan gosteriler, Marsilya ve Lyon'da devam etti.
Marsilya'da eski model koleksiyon aracların bulunduğu bir garaj yağmalandı, onlarca araba calındı. Kentte gosteri duzenlemek yasaklandı. Toplu taşıma seferleri durduruldu.
"Yangına mudahale eden bir itfaiyeci hayatını kaybetti"
Lyon'da bir grup aşırı sağcı, belediye binasının onunde bir araya geldi.
Polis, grubu biber gazı kullanarak dağıttı.
İcişleri Bakanı Gerald Darmanin, Paris'te yakılan bir aracı sondurmeye calışan 24 yaşındaki bir itfaiyecinin hayatını kaybettiğini acıkladı.
Belediye başkanlarından "sukunet" cağrısı
Bir kasabanın belediye başkanının evine yapılan saldırı sonrası, ulke capında Belediye başkanları toplanarak 'sukunet' cağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bazı hukumet uyeleriyle durum toplantısı yaptı.
Ulkede duzenin ve sukunetin yeniden tesisi icin hukumete "gereken her şeyi yapma" talimatı verdi.
Maddi hasar 1 milyar euro
Fransa'da neler olduğunu anlamak icin uzun vadeli bir calışma başlatılmasını istedi. Ulke genelindeki maddi hasarın ise en az 1 milyar euro olduğu tahmin ediliyor.
1 haftadır suren olaylarda gozaltına alınanların sayısı da 3 bin 200'e ulaştı.

Cezayir asıllı genci vuran polis 'kasten adam oldurme' suclamasıyla tutuklandı.
Fransa'da yardım kampanyaları
Genc ve polis memuru icin ayrı ayrı cevrim ici yardım kampanyası başlatıldı.
Oldurulen gencin ailesi icin 150 bin euro toplanırken, onu vuran polisin ailesi icin 800 bin euroluk yardım toplanması dikkat cekti.