Milli Eğitim Bakanı ya da uygun bulunacak bakanlık yetkilileri ile en yuksek uyeye sahip 3 sendikanın temsilcileri, Anayasa Mahkemesinde, kanunun bazı maddelerinin iptal istemine ilişkin sozlu acıklama gercekleştirecek Oğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı hukumlerinin iptali ve yururluğunun durdurulması istemine ilişkin acılan iptal davasında, Milli Eğitim Bakanlığı ve sendikalar, yarın Anayasa Mahkemesinde sozlu acıklama yapacak.
Yuksek Mahkeme, CHP'nin 7354 sayılı Oğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer alan bazı hukumlerin iptali istemiyle yaptığı başvuruya ilişkin bakanlık ve sendikaların sozlu acıklama yapmasını yarınki Genel Kurul gundemine aldı.
Buna gore, yarın Milli Eğitim Bakanı ya da uygun bulunacak bakanlık yetkilileri ile en yuksek uyeye sahip 3 sendikanın temsilcileri, iptal istemine ilişkin Yuksek Mahkemede sozlu acıklamalarını yapacak.
Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, bakanlık ve sendikaların acıklamalarını dinledikten sonra belirlenecek bir gunde kanunun iptal istemini esastan goruşerek karara bağlayacak.
İptali istenen maddeler arasında, mesleğin aday oğretmenlik doneminden sonra "oğretmen", "uzman oğretmen" ve "başoğretmen" olmak uzere uc kariyer basamağına ayrılması, aday oğretmenlik ve aday oğretmenliğe atama usullerine ilişkin duzenlemeler ile bunun yonetmelikle belirlenmesine ilişkin hukumler yer alıyor.