Bolu Belediye Başkanı Tanju Ozcan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nu parti icinde izlediği politikalar nedeniyle "tek adam" olmakla sucladı. Partisinden kesin ihrac talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından dun Bolu'dan Ankara'ya 10 gun surecek "Adalet ve Değişim Yuruyuşu"nu başlatan Ozcan, Haberturk TV canlı yayınına bağlanarak Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.
Ozcan, yuruyuşunu, secimi kaybeden Kılıcdaroğlu ve ekibine karşı yaptığını, "yanlış politikaların sorumluları" oldukları icin değişmelerini istediğini soyledi.
Kılıcdaroğlu'nun hicbir şey olmamış, buyuk başarılar elde edilmiş gibi bir hava icinde olduğunu one suren Ozcan, "Her şey yanlıştı. Altılı Masa'nın kurulması yanlıştı. 4 partiye o kadar milletvekilinin verilmesi yanlıştı. Soylemler yanlıştı. Toplumun gerceklerine dokunan soylemler, toplumun gercek sorunlarıyla ilgili tespitler ortaya konulamadı. 'HDP'nin peşine takılıyor' imajının oluşmasına cok buyuk katkı verdiler." diye konuştu.
Ozcan, Kılıcdaroğlu'nun hala daha değişimden bahsetmediğine değinerek, şoyle devam etti:
"CHP 'Tek adam partisi değil.' diyor, bal gibi tek adam partisi. Parti Meclisi'ni kendisi oluşturuyor. MYK'yi kendisi oluşturuyor, yetmiyor yuksek yargı pozisyonunda olan Yuksek Disiplin Kurulu'nu kendisi oluşturuyor. Belediye başkanlarını kendi atıyor. Canının istediğiyle masa kuruyor. Canının istediğini, istediği şehirden milletvekili yapıyor. Orgutu dinlemiyor. Milletvekillerini dinlemiyor, belediye başkanlarının fikrini hic umursamıyor. Ondan sonra 'CHP tek adam partisi değil, olursa da değişim, ona da ben karar veririm.' diyor. Ne hakla? Kemal Bey'in partisi mi burası? Burası Mustafa Kemal Ataturk'un partisi."
Kılıcdaroğlu'nun boyle devam etmesi halinde CHP'den ayrılarak yeni parti kurması gerektiğini savunan Ozcan, "Oraya canı istediği zaman kendisinin onereceği birini lider yapsın. Ne oluyor, Ataturk'un partisinde kim kime altın tepsiyle genel başkanlık sunacak veya veliaht tayin edecek? Biz padişahlık doneminde mi yaşıyoruz? Kendisine altın tepside sunulduğu icin... Kemal Bey'in gelişi hepimizi mutlu etmişti, umutlandırmıştı ama izlediği yanlış politikalar sebebiyle bu noktaya geldik." ifadelerini kullandı.
Ozcan, Kılıcdaroğlu'nun genel secimlerde buyuk farkla kazanacağını soylediğini anımsatarak, yerel secimler surecine ilişkin şunları kaydetti:
"Sayın Genel Başkan'ın başkanlığında, bu yapıyla gidersek biz buyuk husrana uğrarız. Acık soyluyorum, İstanbul'u kaybederiz, Ankara'yı, Adana'yı, Mersin'i kaybederiz, Antalya'yı kaybederiz demiyorum, kaybedebiliriz. Bircok belediye başkanıyla konuşuyorum, soyluyorum, 'Haklısın' diyorlar. Sadece Mansur Bey'le konuşmadım."
- "Gonlumden gecen başkan adayı İmamoğlu"

Gonlunden gecen genel başkan adayının İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu dile getiren Ozcan, şu değerlendirmede bulundu:
"Ben sokakta insanlarla konuşan bir siyasetciyim. Şu anda sokakta İmamoğlu'nun ismi one cıktığı icin ben de aday olması halinde kendisini desteklemeye hazır olduğumu ifade ettim ama Sayın İmamoğlu aday olmazsa, Sayın Kılıcdaroğlu istifa ederek veya olağan ya da olağanustu kongreyle koltuğundan indirilebilirse, bu partide genel başkanlık yapabilecek cok sayıda insan var. Adı bilinen veya bilinmeyen."
Ozcan, "Sayın İmamoğlu 'Ben adayım kardeşim, genel başkan değişmeli, demokratik bir tuzuk ortaya konmalı, programımız guncellenmeli, kadrolarımız tamamen yenilenmeli.' diyecekse, ben Sayın Ekrem İmamoğlu'nun arkasında, yanında, peşinde dimdik durmaya hazırım." goruşunu dile getirdi.
İmamoğlu'nun kurduğu değişim platformundaki konulara katıldığını anlatan Ozcan, "En cok katıldığım nokta, hicbir şey olmamış gibi davranamayız. Sorumluyu da aramaya gerek yok. Sorumlu belli aslında. Ben Ekrem Bey'in biraz daha net olmasını bekliyorum." dedi.