Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, otobuste "Burası Turkiye Cumhuriyeti. Burada boyle yaşanmıyor. Peceni al git" diyerek tesetturlu yolcuyu rahatsız eden kadının gozaltına alındığını acıkladı. Olay, dun Umuttepe'ye seyir halinde olan bir otobuste meydana geldi. Edinilen bilgiye gore, M.D.G. (52) isimli kadın, onunde oturan tesetturlu yolcuya sozlu tacizde bulundu. "Burası Turkiye Cumhuriyeti. Burada boyle yaşanmıyor. Peceni al git" diyerek tesetturlu yolcuyu rahatsız eden M.D.G.'ye, diğer yolcular da tepki gosterdi. Bir yolcu, "Abla terbiyesizlik yapma. Polis cağırttırma bize burada. Sesini kes otur. Başı kapalıysa kapalı, pecesi varsa var. Terbiyesizlik yapma. 12 yıl askerlik yaptım ben bu ulkede. Sen ne yaptın? Benim de annemin başı kapalı. Ne anlatıyorsun" dedi.
O anları kayda alan bir kadın yolcu da, "Kim pecesini alıp gidecek? Burası Turkiye. Turkiye Cumhuriyeti'nde istediğimiz gibi yaşarız. Anladın mı? Aldın mı cevabını? Elhamdulillah. Gidin Yunanistan'da yaşayın eğer memnun değilsen" ifadelerini kullandı.
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı acıklamada, "İlimizde toplu taşıma aracında bir vatandaşımızın giyim tercihine ilişkin sozlu hakaret ve saldırıda bulunan M.D.G. adlı zanlı tespit edilerek guvenlik birimlerimizce gozaltına alınmıştır. Bireysel hak ve ozgurlukleri korumaya kararlıyız" dedi.