Diyarbakır Buyukşehir Belediyespor Kulubu sporcusu İbrahim Halil Kadak, Romanya'nın Sibiu kentinde duzenlenen ve 700 sporcunun katıldığı Minikler Balkan Judo Şampiyonası'ndan altın madalya ile dondu- Sporcu İbrahim Halil Kadak:- "Ters takla atıyordum, hocamız beni keşfetti. Hedefim dunya ve Avrupa şampiyonaları ile olimpiyatlarda derece elde etmek" Diyarbakır Buyukşehir Belediyespor Kulubu sporcusu İbrahim Halil Kadak, Romanya'nın Sibiu kentinde duzenlenen ve 700 sporcunun katıldığı Minikler Balkan Judo Şampiyonası'nda birincilik elde etti.
Genclik ve Spor Dairesi Başkanlığı bunyesinde faaliyet gosteren ucretsiz spor okulları aracılığıyla keşfedilerek Diyarbakır Buyukşehir Belediyespor Kulubune kazandırılan İbrahim Halil Kadak (11), 17-18 Haziran'da gercekleştirilen Minikler Balkan Judo Şampiyonası'nda 26 kiloda altın madalya kazandı.
Aynı organizasyonda mucadele eden Mikail Goktekin 30 kiloda 5'inci, Mehmet Cınar ise 50 kiloda 7'nci oldu.
Judo antrenoru Selman Suren, gazetecilere yaptığı acıklamada, sporcuları koy koy, okul okul, mahalle mahalle gezerek ve Kur'an kurslarında keşfettiklerini, Balıkesir'de katıldıkları Turkiye Şampiyonası'nda sporcularından 3'unun Turkiye 3'uncusu, 3'unun de Turkiye 5'incisi olduğunu soyledi.
Romanya'daki Minikler Balkan Judo Şampiyonası'nda ise İbrahim Halil Kadak'ın Balkan şampiyonu olduğunu dile getiren Suren, "Seneye Yıldızlar Avrupa Şampiyonası ve dunya şyampiyonası var. Avrupa şampiyonalarından sonra hedefimiz olimpiyat şampiyonasında kotamızı alıp, hedefimize yurumek, kursuye cıkmak." dedi.
İbrahim Halil Kadak da judoda sağladığı başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ters takla atıyordum, hocamız beni keşfetti. Katıldığım Turkiye Şampiyonası'nda kolum kırık olmasına rağmen 3'uncu oldum. Balkan Judo Şampiyonası'nda Romanyalı rakibimi yenerek 1'inci oldum. Hedefim dunya ve Avrupa şampiyonaları ile olimpiyatlarda derece elde etmek." diye konuştu.
Sporcu Mehmet Cınar ise okulda ders işlerken kapının caldığını ve sınıfa giren antrenorun kendilerini judo ile ilgili bilgilendirdiğini belirtti.
Judoya başladığında duz takla bile atamadığını anlatan Cınar, "Herkes benimle dalga geciyordu. Kendimi geliştirip Turkiye Şampiyonası'nda 3'unculuk elde ettim. Hedefim dunya ve Avrupa şampiyonalarında dereceye girmek." ifadelerini kullandı.