"16 Nisan 2017, 31 Mart 2019 ve 6 Mayıs 2019 kararlarının dışında YSK'nın secim sonuclarını etkileyen kararı olmadı ama anlamsız bicimde YSK'ya isnatlarda bulunduk"- "14 Mayıs 2023 tarihinde anlayamadığım, oylarımızın calındığı gibi her secimde karşılaştığımız provokatif paylaşımlara itibar ettik" CHP'nin Yuksek Secim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, "16 Nisan 2017, 31 Mart 2019 ve 6 Mayıs 2019 kararlarının dışında YSK'nın secim sonuclarını etkileyen kararının olmadığını, ama anlamsız bicimde YSK'ya isnatlarda bulundukları, oyların calındığı gibi her secimde karşılaşılan provokatif paylaşımlara itibar ettikleri" değerlendirmesini yaptı.
Yakupoğlu, 14 Mayıs 2023'te yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Secimi sonuclarına ilişkin "Biz ne yaptık?" başlığıyla yazılı acıklamada bulundu.
Secmen listelerinde sahte, mukerrer, yabancı ve olmayan secmen aradıklarını belirten Yakupoğlu, "Hep soyledim, 16 Nisan 2017, 31 Mart 2019 ve 6 Mayıs 2019 kararlarının dışında YSK'nın, secim sonuclarını etkileyen kararı olmadı. Ama anlamsız bicimde YSK'ya isnatlarda bulunduk. 14 Mayıs 2023 tarihinde anlayamadığım oylarımızın calındığı gibi her secimde karşılaştığımız provokatif paylaşımlara itibar ettik." ifadelerini kullandı.
"Sandığa guvenle gidin." yonundeki acıklamalarına inanılmadığını kaydeden Yakupoğlu, şoyle devam etti:
"Sandığa giden kac kişiyiz hic hesaplamadık. 'Haydi yuruyelim, birlik olalım, birlikten guc doğar' dedik, 'O bizden, bu bizden değil' dedik. Neticede biz secimi kaybettik. Kazanmak istiyorsak, amasız, 'sen kalk ben oturayım' demeden, bir kere de kendi Cumhuriyet Halk Partimize koşulsuz, sorgusuz, sen ben demeden, konuşmadan, o bu demeden lutfen oy vermeyi denemeye ne dersiniz?"