Ankara Universitesi Beypazarı Meslek Yuksekokulunda ilan edilen Oğretim Gorevlisi kadrosuna ilgili alan mezunları başvuru yapamıyor! 26 Haziran 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan, Ankara Universitesi Beypazarı Meslek Yuksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Oğretim Gorevlisi ilanında; "Kamu Yonetimi alanında lisans mezunu olmak, İşletme alanında tezli yuksek lisans ve doktora yapmış olmak" şartı arandığı gorulmektedir.
Turizm ve Otel İşletmeciliği on lisans programlarında; Turizm Fakultelerinin ilgili programları olan Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği gibi lisans ve lisansustu programlarının yanı sıra İşletme bolum mezunlarına da başvuru şansı verilmektedir.
Ancak, Ankara Universitesinin ilanında Turizm alanında herhangi bir lisans programına muracaat imkanı verilmezken, aksine lisansı Kamu Yonetimi olan lisansustu eğitimlerini İşletme alanında gormuş bir aday aranmaktadır.
Hal boyle olunca, soz konusu ilanın ilgili programın ihtiyacından ote belirli bir adayı tarif ettiğine yonelik Turizm alanı mezunlarından eleştiri yapılmaktadır.
Başvuru sureci 14 Temmuz 2023 tarihine kadar devam eden oğretim gorevlisi ilanında Ankara Universitesinin duzeltme yapmak suretiyle Turizm alanında lisans ve lisansustu eğitim gormuş adaylara muracaat etme hakkını vermesini ilgili mezunlar adına dikkatlerine sunuyoruz!