Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsvec'in NATO uyeliği sureciyle ilgili onemli mesajlar verdi. Erdoğan ''Terore kucak acanlara destek veremeyiz. Terorle arasına mesafe koyamayan bir devlet NATO'ya nasıl katkı yapabilir?'' diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da ''10. Donem Muşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi, 5. Donem Komuta ve Kurmay Eğitimi ve 12. Donem Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Toreni''nde konuştu.
Erdoğan'ın acıklamalarından satır başları şoyle:
''Milli Savunma Universitemizin bu gurur gununde sizlerle beraber olmaktan buyuk memnuniyet duyuyorum. Bugun toplam 249 subayımız mezuniyet sevinci yaşıyor. Mezunlarımız arasında 91 misafir oğrencimiz de bulunuyor. Misafirlerimize kendi ulkelerinde başarılar diliyorum. Sizleri donanımlı şekilde yetiştiren ailelerinize, hocalarınıza ve komutanlarınıza ulkem ve milletim adına teşekkur ediyorum. Siz genc teğmenlerimize sonuna kadar guveniyorum.
''SİVİL-ASKER İŞ BİRLİĞİNİN DAHA FAZLA DERİNLEŞTİRİLMESİNDE FAYDA GORUYORUZ''
Bu sene 7. kuruluş yılını kutlayacak Milli Savunma Universitemize mufredatı ile ihtiyacınız olan vazife şuurunu sizlere kazandırıyor. 15 Temmuz ihaneti sonrasında yeniden yapılandırdığımız kurumların hemen hepsinde benzer gurur tablolarına şahit oluyoruz. Eskiden kendi gorev alanı dışında farklı hadiselerle anılan kurumlarımız, bugun artık vatanımıza yaptıkları mustesna katkılarla gundeme geliyor. Değişim ve yenilenme ihtiyacının uzun soluklu bir surec olduğunun bilinciyle hareket etmeliyiz. Milli Savunma Universitemizin faaliyet gecmesiyle vucut bulan sivil-asker iş birliğinin daha fazla derinleştirilmesinde fayda goruyoruz.
''BİZLER 2 BİN 232 YIL ONCE DUZENLİ ORDU KURMUŞ BİR MİLLETİZ''
Turkiye'nin zaten cok guclu ve ust duzey olan askeri eğitim standardını, yeni acılımlarla, yeni kazanımlarla yukseltmeye devam edeceğiz. Bizler 2 bin 232 yıl once duzenli ordu kurmuş bir milletiz. TSK'mız 2 bin 232 yılı aşan şanlı tarihi ile maziden atiye kurduğumuz koprunun sembollerinden biridir.
İSVEC'İN NATO UYELİĞİ SURECİ
Turkiye'nin son 71 yılda NATO ittifakına yaptığı katkıları, cok az muttefik yapmıştır. Finlandiya'nın uyeliğine onay vererek ilkesel duruşumuzu ortaya koyduk. Teroristleri himaye edenlere de tepkimizi gostermeden cekinmedik. NATO catısı altında dayanışma sergileyelim diyenlerin canilere kucak acmasının makul gerekcesi olamaz. Bize tavsiyede bulunanlar oncelikle şu sorulara cevap vermelidir. Terorle insanlık yan yana duramaz. Terore kucak acanlara NATO uyeliği konusunda destek veremeyiz. Turkiye, sokaklarında teroristlerin cirit attığı bir ulkeye nasıl guvenebilir? Teror orgutleriyle arasına mesafe koymayan bir devlet, NATO'ya nasıl katkı yapabilir? Madrid'de ulkemize verilen sozlere riayet edilmesini bekliyoruz."