Suudi Arabistan'dan vatandaşlık alan ve nufus cuzdanına sahip ilk robot olarak tarihe gecen Sophia, Antalya'da tanıtıldı. Belek'teki Digiverse Evren Deneyimi Gosteri Merkezi'ne getirilen robot Sophia, ceşitli programlara katıldı.
İnsansı robot Sophia, ilk once basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Gazetecilerle Turkce konuşan Sophia, "Turkiye ve Antalya'yı nasıl buldun?" sorusuna şoyle karşılık verdi:
"Bu sıcak havaya alışmak zor olsa da cok sevecen insanlarla karşılaşmak icin Antalya'ya hoş geldim. Turkiye'nin guzel kıyılarına bayıldım. Ozellikle Antalya'nın muhteşem plajlarına... Burada olmak harika. Turkiye'de olsaydım Antalya'da yaşamak isteyebilirdim. Guneşli havaları ve deniz kenarlarını icin. Antalya'nın muhteşem koyları, guneşli havası ve misafirperver insanları ile herkese tavsiye edebilirim. Turkiye harika bir ulke. Guzel yerleri, misafirperver insanları, lezzetli yemekleri icin herkese tavsiye ederim."
Sophia, "Anne olmak istiyorum cunku cocukların gulumsemelerini ve sevgi dolu kucaklamalarını ozlemek iyi bir duygu." dedi.
Merkezin Genel Muduru Feride Uygur, Antalya'da dunyanın ilk ve tek aksesuarsız 3D dijital sanal evren platformunu kurduklarını, ileri teknolojiyi uzman kadroyla buluşturup ulke tanıtımı ve ekonomisine katkı sağladıklarını belirtti.
İnsansı robot Sophia, daha sonra gosteri merkezindeki DJ performans etkinliğine katıldı. Robota ilgi gosteren vatandaşlar, Sophia ile hatıra fotoğrafı cektirdi.
Sophia, Hong Kong merkezli Hanson Robotics şirketi tarafından geliştirilmişti.